TARSİM Adana Bölge Müdürlüğü tarafından Afşin'de çiftçilere  Devlet Destekli Tarım Sigortaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve TARSİM Adana Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Muttalip Kurt, TARSİM Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Bilgilendirme toplantısında konuşan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Muttalip Kurt, "Afşin 630 bin tarım arazisiyle ve 23 bin 500 büyük baş hayvan varlığıyla Kahramanmaraş'ın en büyük tarım alanlarından biridir. Ancak tarım sigortaları göz önüne alındığında bu sayının çok düşük olduğu gözükmektedir. Bu sayıyı daha yukarılara çekmek amacıyla ve üreticilerimizin yaşamış olduğu mağduriyetlerin önüne geçmek için bu bilgilendirme toplantısını düzenledik. " şeklinde konuştu.
TARSİM'in kuruluş amacı, gelişimi ve ulaştığı nokta ile ilgili bilgiler içeren sinevizyon gösterisiyle toplantıya katılan çiftçilere TARSİM Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş sunum yaptı.
Alkaş,"Üreticilerimiz TARSİM hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursa o kadar çok tarım ve hayvancılık alanında gerçekleşen mağduriyetlerin önüne geçilebilir."dedi.
TARSİM Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş, "TARSİM olarak 81 il ve bütün ilçelerimizde bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Bu toplantılarla devletimizin vermiş olduğu bu destekten daha çok üreticilerimizi istifade etmeye çağırmak ve bu konuda bilgilendirmektir. Üreticilerimiz, Devlet Destekli Tarım Sigortaları (TARSİM) hakkında gerekli bilgilendirilmenin yapılmasını gerekir. Bizler bunun için buradayız. TARSİM ile üreticilerin kaybı olan hasarlarını tazmin etmek, üreticilerimiz istikrarlı bir gelir ortamına kavuşturmayı ve tarımı sürdürebilir kılmaktır. Bunları yaparken bu kuruluş kesinlikle hiçi bir zaman kar amacı gütmüyor. TARSİM, üreticilerimizin hasarlarını sigorta çerçevesinde ödenmesini taahhüt eden kurumdur." diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi