Profit Finansal Danışmanlık Genel Müdürü Emine Leblebici içinde girişimcilik ruhu taşıyanlara gelecek planladıklarını söyledi. 

Devletin hibe programlarından yararlanacak kişilere rehber olabileceklerini ifade eden Leblebici, “Firmamız ilimize sektörün ihtiyaç duyduğu finansal konularda destek olabilmek amacıyla kuruldu. Hükümetin 2023 hedefleri kapsamında hayata geçirilen, girişimci gençlerin ülke ekonomisine katkı sağlaması adına verilen, 50 bin TL hibe ve 100 bin TL’lik girişimci desteğinden istifade etmek isteyen girişimci ruhlara gelecek planlıyoruz” dedi.

Faaliyet alanlarını genişleterek TUBİTAK, KOSGEB, TKDK, DOĞAKA gibi hibe programları ile alakalı müteşebbislere projeler yazdıklarını belirten Leblebici, “Bu projeleri baştan sona yönetiyoruz. Yeni girişimcilere de hizmet veriyoruz.  Girişimcilerin projelerini KOSGEB’e sunuyoruz. Ayrıca marka tescil faaliyetlerimiz, TSE belgelendirme CE işareti ISO belge çalışmaları kalite sistem yönetim çalışmalarımız var” diye konuştu.

Devletin son yıllarda küçük yatırımcı ve girişimcilere oldukça fazla destek olduğuna vurgu yapan Leblebici, “Devletin yeni Kobi yatımcıları için faizsiz krediler ve hibeleri mevcut. Vatandaşlarında girişimcilik eğitimlerine ilgisi her geçen gün artıyor. KOSGEB,  Kobilere yönelik destek veren bir kurum. Kobi olma şartı ise 250 çalışan altında ve yıllık cirosu 40 Milyon TL’yi aşmayan işletmelere destek veriyor” dedi.

Ayrıca Kahramanmaraş’ın tarımdan turizme birçok alanda yatırım yapılmaya elverişli bir il olduğuna değinen Leblebici, “Kahramanmaraş devletin birçok desteğinden yeteri kadar faydalanamıyor. Mahir Ünal Bey’in bakan olmasından sonra şehrimize daha çok destek ve yatırım yapılacağından ümitliyim. Kahramanmaraş su sporlarından dağa sporlarına kadar birçok turizm faaliyetlerine elverişli bir kent olurken, tarım ve hayvancılık alanlarında da yatırım yapılmaya müsait bir şehir konumunda” diye konuştu.

“Doğaka Ve Kosgeb’den Yeni Proje Çağrıları Olacak”

Müteşebbislere ilerleyen günlerde DOĞAKA ve KOSGEB’den yeni proje çağrıları olacağı müjdesini de veren Leblebici, şöyle konuştu:

“Bankalarda kredi noktasında sicilleri bozuk olan küçük işletmelerin KOSGEB’den kredi ve hibe alabilecek. Banka sicilleri bozuk olan kişiler bankalardan kredi alamazken, bu uygulamanın KOSGEB tarafından da uygulandığını düşünenler yanılıyorlar. KOSGEB böyle bir uygulama yapmıyor. Banka sicilleri bozuk girişimciler de KOSGEB’den faydalanabilirler.”

Editör: Haber Merkezi