Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı 107,4 lira ile son 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Çeyrek altın ise 2 günde 3 lira birden eridi.
Güne 108,70 lira seviyelerinden yatay başlayan altının gram fiyatı, dolar TL'deki düşüş eğiliminin devam etmesi ve altının ons fiyatındaki yatay seyrin etkisiyle Kapalıçarşı'da 107,40 liraya kadar gerileyerek 9 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

ÇEYREK 2 GÜNDE 3 LİRA ERİDİ
 
Çeyrek altın ise 2 günde 3 lira birden eridi ve 174 liraya geriledi. 

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faizlerde ve para politikasında değişikliğe gitmemesine karşın Başkan Mario Draghi'nin, parasal genişlemenin öngörülen tarihten sonra da devam edebileceği ve mevduat faizlerinin düşürülmesinin tartışıldığını söylemesinin ardından küresel risk iştahının ve TLvarlıklara ilginin arttığı görülüyor. 

TL'nin dolar ve avro karşısında yükselişe geçmesi ile dünkü düşüş eğilimini sürdüren altının gram fiyatı, böylece iki günde yaklaşık yüzde 2 değer kaybetti. Altının gram fiyatı dün 110,15 lirayı gördükten sonra, uluslararası piyasada altının ons fiyatının gerilemesiyle yüzde 1'e yakın düşmüş ve günü 108,60 liradan tamamlamıştı. Şu dakikalarda altının gram fiyatı 107,60 lira seviyelerinde dengelenmeye çalışıyor, altının ons fiyatı ise 1.168 dolardan işlem görüyor. 
Editör: Haber Merkezi