Atıklar gündelik hayatımızda her gün karşılaştığımız bir olgu. Evlerde ve işyerlerinde yapılan iş ve hizmetler neticesinde ortaya çıkan atıkların uygun muhafaza şartları sağlayan ürünler tercih edilerek yaşam ve iş alanlarından uzaklaştırılması büyük önem taşıyor. Firmamız evsel atıklardan sanayi atıklarına kadar her kademedeki atık yönetimi için gerekli olan gerçekleştirerek etkin ve çevreye duyarlı bir atık uzaklaştırma süreci uygulanmasına katkı sağlıyor.

 

GÜNDELİK YAŞAMIMIZDA KARŞILAŞTIĞIMIZ ATIK TÜRLERİ

İnsanoğlunun yaşadığı her alanda oluşan atıkları; seviyelerine ve cinslerine göre sınıflandırmak mümkün. Bu sınıflandırma doğrultusunda atıklar;

– Evsel atıklar

– Sanayi atıkları

– Tıbbi atıklar

– Kimyasal atıklar olarak kategorize ediliyor.

Evsel atıkların büyük çoğunluğu günlük gıda tüketimimiz sonucunda ortaya çıkan atıklardan oluşuyor. Ayrıca gündelik hayatımızda satın aldığımız ürünlerden ortaya çıkan ambalaj vb. atıklar da evsel atıklar kategorisinde yer alıyor.

Sanayi atıkları; üretim yapan işletmelerde üretim süreci sonucunda ortaya çıkan atıklar olarak nitelendiriliyor. Örnek vermek gerekirse bir tekstil işletmesinde iplik üretimi sonucunda oluşan deşeler veya kumaş üretim ve kesimi sonucunda biriken atık kumaş parçaları sanayi atıkları olarak nitelendiriliyor.

Tıbbi atıklar; adından da anlaşılacağı üzere hastane ve sağlık merkezlerinde sunulan hizmetler neticesinde oluşan enjektör, maske, eldiven vb. atıkları kapsıyor.

Kimyasal atıklar ise; atıkların kimyevi madde içeriklerine göre belirlenen atık türleri. Evlerimizde kullandığımız piller, artık kullanılmayan araç aküleri, boya artıkları gibi atıklar kimyevi atık kategorisinde yer alıyor.

 

Atık yönetimi esnasında her atık türü için farklı ve özel olarak üretilmiş çöp poşeti ürünlerinin tercih edilmesi gerekiyor. Bu noktada hem doğru atık yönetimi hem de çevre duyarlılığı açısından yüksek derecede bir öneme sahip. Firmamız; içerisinde her atık türü için özel olarak ürettiği atık torbaları ile sektörde lider konumda yer alıyor.

Her ihtiyaca uygun çözümler sunan Tesla Plastik çöp poşeti firmamız yaşam ve iş alanlarınız hijyenik ve kötü kokulardan uzak bir hale getiriliyor. Her alanda kullanıma uygun ürünler anlayışı ile tedarikçilerimize maksimum kalite minimum fiyat politikası ile maliyet açısından en üst düzey imkanlar sağlamaktadır.

 

Editör: Haber Merkezi