Esnaf ve Sanatkârların geçen yıl için belirlenen kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesi 31 Aralık'a kadar uygulanmaya devam edilecek.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonunun (TESK) "Esnaf ve Sanatkârların Ödeyecekleri Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, " Esnaf ve Sanatkârların kayıt ücreti ve yıllık aidatı 2017 yılında uygulanan ücret tarifesi 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girerek  31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerli olacaktır." dedi

Buna göre, 2017 yılı için uygulanan kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesi 31 Aralık 2018'e kadar uygulanmaya devam edilecek. Üyenin odaya ödeyeceği yıllık aidat, asgari ücretin onda birinden az olamayacağından asgari ücretin yüzde 10'u oranında kayıt ücreti ve yıllık aidat uygulanan il, ilçe ve meslek gruplarıyla 3. grup odalarda, bu yıl için belirlenen asgari ücretin brüt tutarının yüzde 10'u oranında kayıt ücreti ve yıllık aidat tahsil edilecek.

Editör: Haber Merkezi