Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kahramanmaraş İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen girişimcilik kursuna katılan 60 kursiyere girişimcilik belgesi verildi.

Afşin Esnaf Odası seminer salonunda düzenlenen törende 60 kursiyere KOSGEB Girişimcilik belgesi verildi.

Törende konuşma yapan Afşin Esnaf ve Sanatkar Başkanı Hakan Topaktaş, 2017 yılı içerisinde KOSGEB işbirliğiyle düzenlen girişimcilik kursuna 120 kişinin katıldığını ve belge almaya hak kazandığını söyledi.

Kursiyerlerin belgeleriyle işyeri açıp ekonomiye katkıda bulunmaların çok önemli olduğuna değinen, Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, “Bugüne kadar KOSGEB işbirliğiyle 4 defa girişimcilik kursu açtık. Toplamda 120 kursiyerimiz kurslara katılarak belge almaya hak kazandı. Şuanda 60 kursiyerimiz belgelerini alacak. İnşallah ilerleyen zamanlarda da geriye kalan 60 kursiyerimiz için sertifika töreni düzenleyerek belgelerini vereceğiz. Sizler bizler için çok değerlisiniz. Çünkü hepiniz birer esnaf ve sanatkârsınız. En kısa sürece iş yerlerinizi açıp evinize ekmek götürüsünüz. Hayatınız boyunca açacağınız iş yerlerinde hayırlı kazançlar diliyoruz. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin. ”diye konuştu.

Afşin’de KOSGEB desteğinin geçen yıla oranla 15 kat arttığını ifade eden KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdür vekili ve KOSGEB Uzmanı Yunus Atmalı, belgelerini alan kursiyerlere destek sağlayacaklarını söyledi.

Atmalı, şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle Afşin’le ilgili ciddi projelerimiz var. Mümkün mertebe Afşin’deki kurslara katılmaya çalışıyoruz ve aynı zamanda iş yeri açma konusunda elimizden geldiğince yardımcı olmak için uğraşıyoruz. Bizlere güvenin, rahat olun. KOSGEB kursları daha önce Afşin’e gelemiyordu, yılda bir kez açılıyordu. Bu konuda büyük bir gelişme var. Geçen yılki destek miktarını bu yıl 15’e katlamışız. Geçen yıl 50-100 bin lira destek alan varken bu yıl henüz bitmeden 1 milyona liraya ulaştık. İnşallah bu KOSGEB kurslarımız devam edecek. Bizim sizden talebemiz bu belgeleri aldığınızda eve asmanız değil, kendi ayaklarıyla yere sağlam basan esnaflar olun istiyoruz. Elimizden ne geliyorsa biz yapmaya çalışacağız. Başta Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanımız Hakan Topaktaş’a vermiş olduğu destekten ve yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Aldığınız belgenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından KOSGEB girişimcilik kursuna katılan 60 kursiyere, katılım belgelerini Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Kahramanmaraş İl Müdür Vekili ve KOSGEB Uzmanı Yunus Atmalı tarafından takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi