Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 60 çiftçiye yem bitkisi tohumu dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen çayır mera ve yem bitkilerinin üretimini geliştirme projesi kapsamında temin edilen 3 ton korunga tohumu İlçe Müdürlüğü bahçesinde yapılan bir program ile 60 çiftçiye dağıtıldı.

Çiftçilerin boş bıraktığı ve ekmediği alanları tarımsal ürünle değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, dağıtılan yem bitkisi tohumunun hayvanlarının yem ihtiyacını bir nebzede olsa karşılanması yönünde faydalı olacağını ifade etti.

Budan, "İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aracılığıyla dağıtılan yaklaşık 3 ton korunga tohumunu 60 çiftçimize 50 kilo olmak üzere çiftçilerimize dağıtımını gerçekleştirdik. Çiftçilerimiz yem bitkisi desteklemesinden de faydalanacak. Bizim buradaki amacımız çiftçilerimizin boş bıraktığı, ekmediği alanları bir tarımsal ürüne kavuşturmak. Hem burada çiftçilerimizin en azından maddi bir desteğe kavuşabilmesi hem de hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin hayvanlarının yem ihtiyacını bir nebzede olsa karşılanması. İnşallah hayvancılıklara ve tarımla uğraşan çiftçilerimize hayırlı olur." dedi

Korunganın kıraç ve kireçli topraklarda yetişebileceğini ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, “Korunga çok yıllık bir baklagil yem bitkisidir. Sulama imkanı olmayan topraklarda yetişmesi ve kireçli topraklara adaptasyon yeteneği açısından değerli bir bitkidir.” dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere 50’şer kilogram korunga tohumu dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi