Başkan Polat: "2016'da en fazla sıfır faizli kredi, Afşin'de verildi"

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2016 yılı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Afşin Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat, 2016 yılı içerisinde Kahramanmaraş bölgesinde en çok sıfır faizli kredinin Afşin'de verildiğini belirtti.

Pasha Restoran’da gerçekleştirilen genel kurulun Divan Başkanlığına Pazarcık Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Yaşar Bozdağ seçildi. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Afşin Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin 2016 yılı mali hesap raporları müzakere edilip oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulu ibra edildikten sonra Kooperatifin 2017 yılı tahmini bütçesi okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

2016 yılı faaliyet dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Polat, esnaf ve sanatkara 2016 yılı içerisinde en fazla faizsiz krediyi, Kahramanmaraş bölgesinde, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin verdiğini söyledi.

Sıfır faizli kredi imkanları ile esnaf ve sanatkarın rahat bir nefes aldığını söylen Başkan Polat, açıklamasına şöyle devam etti:

" 2016 yılında kooperatifimiz Kredi limitimizi 150 bin lira sabit tutarak, krediler 5 yıl süreye kadar vade yapıldı. 2016 yılında 166 kişiye sıfır faizli 4 milyon 800 bin lira kredi kullandırıldı. Ayrıca toplamda 493 esnaf sanatkara 24 milyon 893 bin 600 lira kredi kullandırıldı. 2017 yılında açılması durumunda esnaflarımızın faizsiz krediden en üst seviyede faydalanmasını sağlayacağız. Yeter ki biz birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Her zaman esnaflarımızın yanında olacağız."

Genel Kurul Toplantısına , Bölge Birliği Başkanı Ali Rıza Kekeç, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Elbistan, Göksun, Pazarcık, Andırın Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi başkanları, Halkban Afşin Şube Müdürü Semih Sezal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç ile üye esnaflar katıldı.

Editör: Haber Merkezi