Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı İsmail Balakan ve bir grup öğrenci Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret ettiler.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete ilişkin bir açıklamada bulunan Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı İsmail Balakan: “Derneğimiz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde okumakta olan 60 ülkeden gelen yaklaşık 1500 öğrencinin barınma, yeme-içme ve konaklama gibi ihtiyaçlarını karşılayan bir dernektir.

Dernek olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında kendilerine bilgiler aktardık.

Dernek olarak amacımız Kahramanmaraş’ımızda okuyan yabancı uyruklu öğrencilerimize memleketimizi ve ülkemizi en iyi şekilde anlatarak, onları birer gönül elçisi olarak ülkelerine göndermektir.

Şu anda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler bulunuyor. Bu öğrencilerimizi en iyi şekilde memleketimizde ağırlamaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dernek Başkanı İsmail Balakan ve öğrencilere teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Haber Merkezi