AİLE BÜYÜKLERİNE ZİYARETLER PLANLAYIN

Annene ve babaanne ziyaretleri ile aile özlemini giderebilecek sıcak bir ortamlar oluşturun. Bu çocuğunuzun ruhsal doygunluğa erişmesini ve yeni döneme huzurlu ve hazır başlamasına yardımcı olacaktır.

AKTİVİTELERE KATILIM DÜZENLEYİN

Yoğun okul zamanında fırsat bulunamayan aktivitelere katılınabilir, örneğin kış döneminde kayak yapılabilir, yüzme veya dans kurslarına gidilebilir. Çocuğunuzun hangi dala daha yatkın olduğunu tespit edip, isteğine göre yönlendirmek ve gerek sanat gerek spor dalında destek sağlamak en doğru adım olacaktır.

DİNLENMEYİ ASLA UNUTMAYIN

15 gün çocuğunuzu asla okulda öğrendiklerinden ve okul ortamından uzak tutmaz hem de çocuğun dinlenmesi hem de vücut yorgunluğunu atması için ideal bir süredir.

TATİL ASLA ÇOCUĞUNUZ İÇİN BİR CHECK-UP ZAMANI DEĞİLDİR!

Şikayeti olan çocuklarımızın gerek tetkik gerek ameliyat sonrası dinlenmeleri için kazanılmış bir süreçtir. Yani bir fırsattır.

TATİLDE DOĞAL ORTAMLARI TERCİH EDİN

Yapacağınız şehirden uzak küçük birliktelikler çocuğunuz için adeta bir ruhsal terapi olacaktır. Yeni döneme yüksek bir moral ve enerjiyle başlamasını sağlar. Aile içindeki huzur ve birlikte geçirilen kaliteli zaman okul başarısını her zaman artıracaktır.

TATİLİ GÖRÜŞÜLEMEYEN ARKADAŞ, AKRABA VE KUZENLERLE GÖRÜŞMEK İÇİN BİR FİRSATA ÇEVİRİN

Okul döneminde bu ortamları yakalamak çok zor oluyor, derslerin yoğunluğundan dolayı,15 günlük bu tatil kesinlikle bu eksikliği gidermek için sunulan bir fırsattır, bunu iyi bir şekilde değerlendirmek gerekiyor.

BİLGİSAYARLARA BİRAZ MOLA!

Çocuğunuza tatile başlamadan önce seveceği birkaç kitap okuması önerin.

İLGİLENDİĞİ BİR KONU HAKKINDA BİR YAZI HAZIRLAMASI ÖNERİN

Çocuğunuza bu şekilde hem isteyerek yapabileceği, bilgi dağarcığını arttırabileceği hem de araştırma ruhunu aşılayabileceği bir imkan sağlayın.

HERŞEYİN BAŞI SEVGİ

Unutmayın aile ve akraba bağlarını kuvvetlendirerek, eğlenceli, kültürel ve sportif aynı zamanda bilimsel ve eğitici bir tatil geçirmek elinizde

Editör: Haber Merkezi