İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Girişimcilik Kulübü Başkanı Begüm Hayta öncülüğündeki 40 kulüp üyesi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda kütüphane kurdu.

Kütüphanenin açılışında konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Kitap okumak, cehaletin en büyük düşmanıdır. Kitap okuyan bir toplum gerek bilimsel gerekse de duygusal açıdan gelişir. Afşin'de okullarımızda öğrencilerimizin büyük bir şevkle kitap okuduğunu görmek, kitap okuma alışkanlıklarını artırmak amacıyla etkinliklerin yapılması bizi çok fazla umutlandırıyor. Bu hizmetin buraya kazandırılmasını sağlayan herkesten Allah razı olsun. Bu gibi çalışmalar hem çocuklarımıza hem de Afşin’imize heyecan katmaktadır. Bizler bu gibi projelerin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.” Açıklamasında bulundu.

"Her Yıl Bir Kardeş Okul"

Başlattıkları bu projenin kısa sürede büyük kitlelere ulaştığını dile getiren İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Girişimcilik Kulübü Başkanı Begüm Hayta, hayırsever vatandaşların katkılarıyla oluşturdukları bu kütüphaneyi geleceğinin mimarı olan çocuklara kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Afşin halkının sıcak ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Hayta,“Biz her sene bir kardeş okul belirliyoruz. Bu yıl da Mehmet Akif Ersoy’dan mezun bir arkadaşımız, böyle bir projeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Okuldaki öğretmen ve yöneticilerle iletişime geçtik. Okulun 200 üzerinde öğrencisi var. Ortaöğretim öğrencileri için ders kitabı ve okuma kitabı istedik. Klasikler, onların geleceğine ışık tutmak için ne varsa getirmeye çalıştık. Afşin’e adım attığımız günden bu yana bize ilgiyle yaklaşan Afşin halkına ve yetkili mercilere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Son olarak konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yaşar Şimşek, “Çocuklarımızın gözlerindeki bu heyecana bu ışığa bu mutluluğa vesile olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalar bir bayrak yarışı misali nesilden nesle devam eder.” diye konuştu.

Kütüphane açılışına AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi,  okul idarecileri ile çok sayıda öğretmen katıldı.

Editör: Haber Merkezi