Afşin  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2016) öncesinde sınava katılacak  öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

 YGS'nin üniversiteye giriş için başlangıç aşaması niteliği taşıdığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan,  YGS sınavının eğitim yaşamında önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

 Turan," Eğitim, sonuç odaklı olmaktan çok süreç odaklı bir dizi etkinlikler toplamıdır. Bugüne kadarki eğitiminiz boyunca sağladığınız bilgi birikimi ve sorumluluk bilinciyle, mümkün olanın en iyisini yapmak üzere sınava azimle hazırlandınız. Sizler, bizim geleceğimizsiniz ve sizlere güveniyor, umutla bakıyoruz. Sizler de kendinize güvenin ve olabildiğince sınav heyecanınızı kontrol altında tutmaya çalışın. Yükseköğretime giriş kapısı olarak kabul ettiğimiz bu sınavı, Yeni Türkiye'nin istikbalini inşa edecek yüksek karakterli, çalışmaktan yılmayan, ufuk sahibi gençleri olarak en doğru biçimde değerlendireceğinize yürekten inanıyor ve başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Sınav günü neler yapılmalı?


"Sınava girecek adaylar bugün ne yapıyorlarsa sınav günü de onu yapsınlar. Sınavdan önce mutlaka sınava girecekleri yeri gidip görsünler. Çünkü öğrenci ilk defa gördüğü bir yerde daha fazla heyecana kapılabilir. Sınav gününden önce iyi bir uyku almalı ve Sabah güzel bir kahvaltı yapmalılar. Her zaman yediklerinden farklı bir şey yemeyerek alışkanlıklarını sürdürsünler. O gün biraz daha fazla trafik artacağından dolayı sınav yerine erken gitmelerinde de fayda var. Sınav yerine gittikleri zaman aile bireyleri ile yapacakları konuşmalar genellikle sınav dışında olursa stresleri azalabilir. Sınavda ise öğrenci yerine oturduğu zaman, ben önemli bir sınava giriyorum ama bu tekrarı olan bir sınav olduğu için üzerimde fazla baskı kurmamalı diye düşünmeli. Kitapçıklar dağıtılırken yöneticilerin açıklamalarını dikkatlice dinlemeli ve yine aynı dikkatle soruları okumalılar. Daha önce gördüğü, bildiği sorulardan başlayan öğrenci zaman içerisinde sınavda olduğunu unutacak ve bir bakacak ki sınav bitmiş, o çok gözünde büyüttüğü saatler çok hızlı bir şekilde geçmiş olacak’’


‘’Veliler Heyecanlarını Kontrol Etmeli’’


Sınav döneminde velilerin öğrencilerden daha heyecanlı oluyorlar. Özellikle sürekli ders çalışmaları konusunda öğrenciler baskı altına alınabiliyor. Bu durum, çocukta ister istemez negatif etkiler ortaya çıkarıyor. Bu açıdan veliler bu tavırlardan uzak durmalı, o gün normal bir günmüş gibi davranmalı. Çocukların sınava daha dinç bir şekilde girmelerine yardımcı olmalılar. Sınav döneminde velilere büyük sorumluluklar düşüyor. Veliler çocuklarını ne kadar baskı altında tutmaya çalışırsa başarı oranlarında da o derece azalma olur. Bu açıdan veliler de çocuklarının hayatlarında belirleyici bir yeri olmasına rağmen sonuçlar başarısız olsa da bu sınavın bir tekrarı olduğunun farkında olmalı’’ 

Editör: Haber Merkezi