Öğretmenlik mesleğine ilk adımını atan 25 stajyer öğretmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve Şube Müdürü Hasan Arslan ile birlikte Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ı makamında ziyaret etti.
Afşin Kaymakamı Budan, ziyarette, ülkenin kalkınması ve gelişmesinde öğretmenlere önemli sorumluklar ve görevler düştüğünü belirtti. 

Öğretmen olmuş birinin öncelikle mesleğini severek yapması gerektiğine söyleyen Budan, şöyle konuştu: 

"Öncelikle yeni başlayan arkadaşlarımızın görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Öğretmenlik çok zor ve bir o kadar da kutsal görevdir. Öğrencilerinize eğitim ve öğretimde kazandıracağınız davranış ve verebileceğiniz bilgiler için önce onu iyi tanımanız gerekmektedir. Her öğrencinin farklı beceri ve yetenekleri vardır. Bunları bulacak keşfedecek sizlersiniz. Öğretmen öncelikle kendi çok iyi eğitmeli ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza çok iyi bir rolmodel olmalıdır. Toplumun her kesiminden vatandaşlarımız güzünden bile sakındığı en değerli varlıklarını sizlere emanet edecek. Sizlerde bu çocuklarımızı topluma, millete ve ülkemize faydalı bir birey olması çalışacaksınız"

Geziyi öğretmenlerin, hangi kurumlarda nasıl iş yapacaklarını öğrenmeleri ve ilçeyi tanımaları amacıyla gerçekleştirdiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, " Eğitim ordumuza yeni bireyler katıldı. İnşallah her bir öğretmenimiz geleciğimizin teminatı olan çocuklarımıza, gençlerimize en güzel eğitimi verecekler" açıklamasında bulundu.
Öğretmen adayları, konuşmalarına ardından Kaymakam Budan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Afşin Kaymakamlığı ziyaretini tamamlayan stajyer öğretmenler daha sonra Afşin Fen Lisesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Afşin Fen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı tarafından karşılanan stajyer öğrenciler burada Afşin, okul ve işleyişi hakkında bilgi aldı. 

Öğretmenlik mesleğinin sevmeden, emek vermeden yapılamayacağını ve başka hiçbir meslekle kıyaslanmayacağını anlatan Müdür Yayıcı, öğretmen adaylarına tavsiyelerde bulundu.
Editör: Haber Merkezi