Afşin'de sınıf öğretmeni İlker Akar, aldığı trafik eğitimi ile bin 100 öğrencisi bulunan okulda gönüllü 'okul geçit trafik görevlisi' olarak görev yapıyor.

Afşinbey İlk ve Ortaokulunda sınıf öğretmeni İlker Akar, trafik akışının yoğun olduğu Nazım Kaynak Caddesi üzerinde öğrencilerin güvenli okul giriş ve çıkışlarını sağlıyor.

Okulun giriş ve çıkış saatlerinde ana caddeye çıkan okul geçidi görevlisi öğretmen İlker Akar, yoğun trafiği durduruyor ve öğrencilerin kontrollü bir şekilde yaya geçidinden karşıya geçmesine yardımcı oluyor.

Bin 100 öğrencisi bulanan okulda başta öğrencilerin daha sonra sürücülerin güvenliği için gönüllü 'okul geçit trafik görevlisi' olarak görev yaptığını ifade eden sınıf öğretmeni İlker Akar," Bizim okulumuzun bulunduğu yer, trafik bakımından çok yoğun ve hareketli. Daha önce de birkaç öğrencimiz yaralanmalı trafik kazası geçirdi. Okul giriş ve çıkışlarında görevli trafik polisi arkadaşlarımız burada öğrencilerin güvenliğini alıyordu fakat yoğun günlerde görevli arkadaşlarımız gelemiyordu. Bu süreçte bin 100 öğrencimizin bulunduğu okulda gönüllü olarak, Emniyet Müdürlüğümüzce okul geçişleri ve temel trafik kuralları konusunda uygulamalı eğitim aldım. Burada öğrencilerimize ve sürücülere yardımcı oluyorum." diye konuştu.

Okula öğrencilerden önce gelip güvenli geçişleri sağlamaya çalıştığını belirten Akar, " Sabah okul girişlerinde, öğlen arasında ve dağılma saatlerinde yaya geçidinden öğrencilerimizin karşıdan karşıya geçmesini sağlıyorum. Yaklaşık 1 yıldan fazla bu uygulamayı yapıyorum ve olumsuz bir olay ile karşılaşmadık. Bu bizim için ayrıca sevindirici bir olay. Öğrencilerimizin karşıdan karşıya geçirmeye yardımcı olduğum görev esnasında da hem sürücülerimizin hem de öğrencilerimizin polislerimize olan güvenini de gözlerimle görmüş oldum. Öğrencilerimiz de bu uygulamadan memnunlar. Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Okul geçit trafik görevlisi olmam yönünde eğitim ve destek oldular. Tüm okullarımızda bu tür uygulamaların yapılması gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Trafik kazalarını en aza indirebilmek için böyle bir proje yapıldığını ifade eden Afşin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, "Öğretmenimiz okul geçit trafik görevlisi gönüllü oldu ve kendisine eğitim verdik. Öğretmenimiz İlker Akar'a göstermiş olduğu fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

Okul geçit görevlisi Akar'a sertifika ve trafik tanıtım kimliğini veren İlçe Emniyet Müdürü Akdoğan, "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün talimatı doğrultusunda okullar bölgesinde bulunan öğrencilerin daha huzurlu bir şekilde trafik geçişlerini sağlamak için bir çalışma başlattık. Diğer okullarımızda da gönüllü geçit trafik görevlisi olmak için talep gelirse Emniyet Müdürlüğümüzce gerekli eğitimi ve bilgilendirmeye her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Afşinbey İlk ve Ortaokulunda okul geçidi trafik görevlisi olarak görev yapan öğretmenimiz İlker Akar'a trafik tanıtım kimliği ve sertifikasını takdim ettik. " açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi