Afşin İMKB Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sigara konusunda kısa film çektiler.

10 F Pazarlama sınıfı öğrencileri ve edebiyat öğretmeni Murat Çolak, gençlerde duyarlılığı artırmak için sigarayı bırak hayatına bak sloganlı kısa bir film çekti.

Afşin İMKB Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Sönmez, öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılan bu tür etkinlikleri her zaman desteklediğini söyledi.

Dünya üzerinde yaklaşık 1,2 milyar insanın sigara kullandığını belirten Afşin İMKB Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Murat Çolak, sigaranın yalnızca bir sağlık sorunu değil aynı zamanda sosyal ve ekonomik bir sorun olduğunu vurguladı.

Çolak, “Afşin İMKB Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bizler sigaranın zararlarını anlatan kısa bir film çektik. Amacımız öğrencilerde farkındalık oluşturmak. Sigara diğer uyuşturuculara bir basamak olmaktadır. Sigaranın hayatımızda ve vücudumuzda yaptığı olumsuz etkileri sıralayacak olursak, bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku olması, cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri, dişlerde kirli ve pis görünüm ve dişeti hastalıkları, ağız ve yutakta tat alma eksikliği, ağız, yutak, gırtlak, nefes borusu, akciğer, mide, yemek borusu, pankreas, rahim, mesane kanseri riskinde artma, kalp ve damarların görmüş olduğu zarar ve tahribattan dolayı kalp krizi, damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi, beyinde felç, ileri yaşta bunama (Alzheimer), gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük, koku almada azalma, kronik bronşit ve amfizem gibi tıkayıcı akciğer hastalıkları, mide ve yemek borusunda kanama, ülser, iktidarsızlık, ereksiyonda azalma, döllenme yetersizliği, kalıtımsal bozukluklar, ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda zayıflama, kemik erimesi kılcal damarlarda, el ve ayaklardan başlayarak, kol ve bacaklara kadar tıkanıp bu organların kesilmesine (Burger hastalığı) kadar varan hastalıklar oluşumu olarak sayılabilir. Ayrıca yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalma oluşur. “dedi.

Editör: Haber Merkezi