Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Sağlık Yüksekokulu 62 kişilik öğrenci kontenjanını doldurdu.

Afşin Sağlık Yüksekokulu 2017-2018 eğitim- öğretim yılında ilk kez 4 yıllık ‘hemşirelik bölümüne’ öğrenci alarak, faaliyete geçiyor.

11 Eylül’de ilk öğrencileriyle ders başı yapacaklarını söyleyen Afşin Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kireçci, “ Afşin Sağlık Yüksekokulu olarak Yüksek Öğretim Kurumuna 2017-2018 eğitim- öğretim yılında hemşirelik bölümüne 60 kişilik kontenjan başvurusunda bulunduk. Tercih döneminde 60, 2 kişi de okul birincisi kontenjanı ile 62 kişi okulumuza ön kayıt yaptı. Sağlık Yüksekokulu olarak eğitime başlayacağız.” dedi.

Sağlık bölümlerinin öğrenciler tarafından daha çok tercih edildiğini ifade eden Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kireçci, “ Okulumuz ebelik ve hemşirelik olarak iki bölüm altında Afşin Meslek Yüksek Okulu binasında açıldı. Hemşirelik bölümünün akademisyen kadrosunu tamamladık. 62 öğrencimizle dersimize başlayacağız. Ebelik bölümünün de akademisyen kadrosunu en kısa zamanda tamamlayarak gelecek yıl için bu bölüme de öğrencilerimizi kabul etmek istiyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Kireçci, “Afşin Sağlık Yüksekokulunu Türkiye’nin değişik yerlerinden tercih eden öğrencilerimiz var. Hemşirelik bölümü için akademisyen kadromuz yeterli. İnşallah ilerleyen yıllarda kendimize ait bir okulumuzun olması daha iyi olacak diye düşünüyorum. Derslerimizin büyük bir kısmı teoriğin yanında hastanede staj yaparak pratik eğitim alacak.

Afşin idaresiyle ve halkıyla öğrencileri ilçede en iyi şekilde ağırlanması gerektiğine değinen Kireçci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Öğrenciler için sosyal alanlar ve iskan edebileceğimiz meskenlerin, yurtların bulunması çok önemli. Mahzuni Şerif Yerleşkesi içerisinde 250 kız, 250 erkek olmak üzere toplam 500 kişilik Kredi Yurtlar Kurumuna ait bir yurdun kısa bir zaman içerisinde yapılacağı haberini aldık. Sağlık Yüksekokulu olarak sağlık alanında hizmet vereceğiz. Bir üniversite öğrencisi hastanemizde hastalarımıza, hasta yakınlarımıza hizmet verecek. İnşallah ilerleyen yıllarda ebelik bölümünün de açılmasıyla öğrenci sayımız artacak. Afşin Sağlık Yüksekokulu olarak öğrencilerimize en iyi akademik eğitimi vermeye çalışacağız”

Editör: Haber Merkezi