Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Murat Taşkale, Afşin Özel Uygulama Merkezi Okulunda özel gereksinimli öğrencilere ve ailelerine destek, hayatlarını kolaylaştırmak ve gelecek nesillere ‘biz de varız diyen’ mutlu öğrenciler kazandırmak için eğitim öğretime devam ettiklerini söyledi.

2017-2018 eğitim öğretim yılında 2 idare 19 öğretmen 5 rehber personel 3 yardımcı personel ile eğitime başladıklarını belirten Afşin Özel Uygulama Merkezi Okul Müdürü Murat Taşkale, öğrencilerin konforu ve güvenliği için her konuda hassas davrandıklarını belirtti.

Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2017-2018 eğitim öğretim yılında toplumun ayrılmaz bir parçası olan özel gereksinimli bireylerin eğitim öğretim imkanlarından en üst düzeyde yararlanmalarını ve normalleşerek sosyal hayata kazandırılmalarını sağlamak amacıyla hizmete açıldığını belirten Taşkale, “Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitim hizmetine başladı. Okulumuz ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren bir devlet okulu olup, özel bir eğitim kurumu değildir. Orta- ağır düzey zihinsel engelli ve otistik öğrencilerin eğitim gördüğü, Kahramanmaraş’ın merkez ilçeleri dışında özel eğitim kurumu olarak okulumuz tektir. Sadece ilçe merkezindeki öğrencilerin eğitim gördüğü bir okul olmayıp, merkez dışındaki mahallelerde yaşayan öğrencilerimizin de ücretsiz taşıma yoluyla eğitim öğretim imkanlarından yararlandığı bir kurumdur.” dedi.

Taşkale, rehber personel yardımıyla evlerinden servisle alınan öğrencilerin, ders bitiminde de yine rehber personel tarafından evlerine kadar götürülüp ailelerine teslim edildiğini söyledi.

Okul bünyesindeki her sınıfta 2 özel eğitim öğretmenini görev yaptığına değinen Taşkale, şunları söyledi:

“Öğrencilerin bireysel gereksinimlerine göre eğitim öğretimden yararlanma imkanları ve davranış değişikliğinde istendik başarıyı elde etme oranı her sınıfımızda bulunan 2 özel eğitim öğretmenini sayesinde artmaktadır. Okulumuzda 9 derslik dışında, öğrencilerin bireysel olarak eğitim aldıkları bireysel eğitim odası, teknolojik gelişmenin göstergesi olan bilgisayar kullanabilmeleri için bilgisayar atölyesi, resim sınıfı, etkinlik-materyal sınıfı, bunun yanında enerjilerini atmalarını sağlayan ve sosyal becerilerini geliştiren bir müzik odası ve oyun odası bulunmaktadır. Sınıf ortamları yine öğrenci ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş olup, her sınıfta bir LCD TV ve özel eğitim materyalleri ile eğitim öğretim ortamı zenginleştirilmiştir. Okulumuza kayıt yaptırabilmek için eğitim öğretim gördüğü ilkokul veya ortaokul müdürlüğünün yönlendirmesiyle, Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezinin eğitsel değerlendirmesi sonucu orta-ağır düzey zihinsel engel veya otistik olduğunu belirten özel eğitim değerlendirme kurul kararıyla okulumuza yerleştirilmesi gerekmektedir. Okulumuzda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 okul rehber öğretmeni, 18 özel eğitim öğretmeni, 5 rehber personel, 3 yardımcı personel kadrosu ile özel gereksinimli öğrencilerimize ve ailelerine destek olarak, hayatlarını kolaylaştırmaya, gelecek nesillere ‘Biz de varız diyen’, kendine güvenen, bağımsız yaşam becerilerini kazanmış, umutlu ve mutlu öğrenciler kazandırma misyonu ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzun Afşin’e kazandırılmasında büyük emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz M. Mahir Turan’a okulumuz adına teşekkür ederiz."

Editör: Haber Merkezi