Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde karne sevinci yaşandı.

Afşin Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde 1. ve 2. kademede eğitim alan toplam 43 öğrenci karnelerini aldı. Özel olarak süslenen karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşarken, mutluluklarını aileleri ve öğretmenleriyle paylaştı.

2017-2018 yılını özel ve güzel bir şekilde tamamladıklarını belirten Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Murat Taşkale, “2017-2018 eğitim öğretim yılında hizmete girdik, ilk yarımızı tamamladık ve öğrencilerimize karnelerini dağıttık. 1. ve 2. Kademe orta ve ağır düzey zihinsel engelli ve otistik öğrencilerin eğitim göreceği bir kurum olarak faaliyet sürdürmeye devam edeceğiz. “dedi.

Öğrencilerin konforu ve güvenliği için her konuda hassas davrandıklarını belirten Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Murat Taşkale, " İlk karne törenimizi düzenledik. Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitim hizmetine başladı. Okulumuz ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren bir devlet okulu olup, özel bir eğitim kurumu değildir. Orta- ağır düzey zihinsel engelli ve otistik öğrencilerin eğitim gördüğü, Kahramanmaraş’ın merkez ilçeleri dışında özel eğitim kurumu olarak okulumuz tektir. Sadece ilçe merkezindeki öğrencilerin eğitim gördüğü bir okul olmayıp, merkez dışındaki mahallelerde yaşayan öğrencilerimizin de ücretsiz taşıma yoluyla eğitim öğretim imkanlarından yararlandığı bir kurumdur. Özel gereksinimli öğrencilerimize ve ailelerine destek olarak, hayatlarını kolaylaştırmaya, gelecek nesillere ‘Biz de varız diyen’, kendine güvenen, bağımsız yaşam becerilerini kazanmış, umutlu ve mutlu öğrenciler kazandırma misyonu ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzun Afşin’e kazandırılmasında büyük emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz M. Mahir Turan’a okulumuz adına teşekkür ederiz." açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından 2017-2018 yılında eğitim öğretim sezonunda eğitime başlayan Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulundaki öğrenciler ilk defa karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Editör: Haber Merkezi