TOKİ Eshab-ı Kehf İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Yunus Emre Sakar, öğrencileriyle birlikte sınıflarını yeniden düzenledi.

Bir grup hayırseverin katıldığı projede 1. Kademe Hafif Düzey Otizm sınıfını öğretmen ve üç otizmli öğrenci ihtiyaç temininin ardından sınıflarını kendi elleriyle yapmaya başladı.

TOKİ Eshab-ı Kehf İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Yunus Emre Sakar, kendi sınıflarını oluşturan üç öğrenciye hem moral aşıladığını hem de normal insanların göremedikleri detayları gördükleri için ayrı bir yetenek sahipleri olduklarını söyledi.

Sakar, “Okula geldiğimizde otizmli öğrenciler için ayrılan sınıfın yeniden düzenlenmesi için sosyal sorumluluk projesi başlattık. Afşinli vatandaşlarımızın hayırsever olduklarını biliyordum. Sağ olsunlar beni hayal kırıklığına uğratmadılar ismini dahi bilmediğim birçok hayırsever tarafından ihtiyaçlarımız karşılanmaya başladı. Bunun üzerine üç öğrencimle birlikte yavaş yavaş kendi sınıfımızı oluşturuyoruz. Duvarlarımızı birlikte boyadık ve daha sonra yerlere ve duvarın bir kısmına minderler döşedik. Üç öğrencimde yaptıkları işten çok keyif aldılar. Bu her şeye değer. Her şeyden önce otizm bir hastalık değil, kişilik durumu ve terapisi mümkün. Otizm, bireylerin sosyalleşememesi ve hayatla iletişimden kaçmaları demek. Çok geniş bir yelpazesi var; ağır vakalar, hafif olanlar, otizmli görünüp sonunda öyle çıkmayanlar da var. Öte yandan da nörolojik sistem bozukluğu içeriyor. Otizmli bireyler sakladıkları yüksek zekâ ve üstün yetenekleriyle hayatın büyük armağanları aslında. Bizim duyamadığımız sesleri duyanlar, ışıkları farklı görenler var” açıklamasında bulundu.

TOKİ Eshab-ı Kehf Okul Müdürü Ali Temel ise, Özel Eğitim Öğretmeni Yunus Emre Sakar ve tüm hayırseverlere teşekkür ederek, otizmli öğrencilerin hayata kazandırılması için tüm gayretleri sarf ettiklerini ifade etti.

Temel, “Çocuklar bizim servetimiz onların eğitilmesi her şeyden önemli. TOKİ Eshab-ı Kehf İlkokulu olarak 3 otizmli öğrencimize eğitim vermekten gurur duyuyoruz. İlk başta sınıfımız oluşturuldu. Sağ olsun Özel Eğitim Öğretmenimiz Yunus Emre Sakar’la birlikte sosyal sorumluluk projesi başlattık. 3 otizmli öğrenci minik elleriyle kendi sınıflarını oluşturmaya başladı. Ben başta hayırseverlerimiz olmak üzere ilgili velilerimize ve öğretmenimize teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak Temel, “Amacım Afşin’deki hafif düzeyde eğitim görmesi gereken tüm özel eğitim öğrencilerini okulumuza toplamak. Okulumuz, istiyorum ki Afşin’in özel eğitim merkezi olsun. Bu çabalarımıza başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Mahir Turan, ilgili şube müdürümüz Uğur Erkin ve ilgili bölüm şefimiz Beytullah Kerek destek verdiler. Kendilerine de teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi