Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında il genelinde 3 ve 12. sınıflar arasında eğitim gören tüm öğrencilere, kitap setleri dağıtılarak, okumaya teşvik edilecekler.  
  Onikişubat Belediyesi'nin eğitime katkısı sürüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan "Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor" projesinin protokolü bu gün taraflar arasında imzalandı.
  Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt arasında imzalanan protokolle, Kahramanmaraş il genelindeki tüm okullarda eğitim gören 3 ve 12. Sınıf arasındaki öğrencilere, kitap setleri dağıtılacak ve okumaya teşvik edilmeleri sağlanacak. Bu yıl ikincisi düzenlenen proje ile 50 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenirken, yine proje kapsamında okur-yazar buluşmaları sağlanarak, Türk edebiyatının saygın kalemleri, Kahramanmaraşlı öğrencilerle bir araya gelecek.
  Programda konuşan Başkan Mahçiçek, anlamlı bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özellikle teknolojinin böylesine geliştiği bir dönemde, çocuklara kitap kültürü aşılayacak bu tür projelerin büyük önem taşıdığını dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:
  "Bu proje belki de üç-beş tane fiziki okul yapmaktan daha önemli. Çünkü dijital çağda çocuklarımızın okumaya yönlendirilmesi, teşvik edilmesi son derece güzel. Dolayısıyla biz bu projenin içerisinde yer almaktan son derece mutluyuz. Projenin bugüne getirilmesinde, bu çalışmanın ortaya konmasında emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere. İşler Kitap Evi'ne ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim. İnanıyorum ki bu kabil çalışmalarla bu ülkede, bu memlekette, kültürel bazda çok daha iyi noktalara gelecek çocuklarımız. Çocuklarımız okuyarak bilgisini, görgüsünü çok daha iyi noktalara taşıyacaklar. İnşallah bu okuyan çocuklarımızdan da bu ülkeye, bu memlekete, bu kente çok iyi yetişmiş güzel insanlar kazandırılacaktır. Dolayısıyla çok hayırlı bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Bu kabil projelerin önümüzdeki dönemlerde daha da geliştirilerek devam ettirilmesini ümit ediyorum. Bu bağlamda her türlü çalışmaya bu projelere ortak olmaya hazırız. Ben tekrar emeği olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."
  Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise proje paydaşı olan Onikişubat Belediyesi'ne ve Başkan Mahçiçek'e teşekkür etti. Akkurt, "Kitap okumayı yaygınlaştırmak, öğrencilerimizin kitaba ulaşmasını sağlamak amacıyla yaptığımız bir proje. Tabi projenin gerçekleşmesi için maddi olanaklar sağlanması gerekiyordu. Bunun için de Onikişubat Belediyemize müracaat ettik. Sağ olsunlar bizim yanımızda oldular. Her okulun, her sınıfına bu beş kitaptan birer takım vererek okumanın önündeki engeli kaldırdılar. Öte yandan sponsor firmamız İşler Kırtasiye de, kitaplarını okutmuş olduğumuz yazarları, Türkiye'de tanınan bilinen yazarların öğrencilerimizle buluşması için onların organizasyonunu yapacaklar. Ben hayırlı bir protokole imza attığımıza inanıyor, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
  Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü ve Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Aktuğ'un da yer aldığı programın sonunda imzalar atılarak, proje hayata geçirildi.

Editör: Haber Merkezi