Afşin’de okul taşımacılığı yapan servis şoförlerine eğitim verildi.

Afşin İlçe Jandarma Trafik, Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Polisi ve Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri tarafından etkili iletişim başta olmak üzere öğrencilerin can güvenliği noktasında servis şoförlerine eğitim semineri düzenlendi.

Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlenen eğitimde servis şoförlerinin riayet etmesi gereken kurallar, okul taşımacılığı yönetmeliği ve daha pek çok konuda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Servis şoförleri karşılaştıkları sorunları ise dile getirerek gerekli düzenlemelerin yapılmasını istediler.

Taşımalı ilköğretim yönetmeliği, sürüş hazırlıkları, durma ve frenleme sistemi, kış şartlarında araç sürme, emniyet kemeri kullanımı, karayolları trafik kanunu ulaştırma bakanlığı okul servis yönetmeliği ve sürülerin servisteki davranışların öğrenci üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri paylaşıldı.

“Çocukları Vaktinde Derse Yetiştirip, Zamanında Evlerine Teslim Edin”

İlköğretim ve lise kapsamında öğrenci taşımacılığı yapan okul servis sürücüleri eğitiminde ilk olarak Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Özden, servis şoförlerinden beklentilerini sıraladı. Taşımalı ilköğretim ev şehir içi okul taşımacılığında şoförlere seslenen Şube müdürü Özden “ sizlere en kıymetlilerimizi canlarımızı çocuklarımızı emanet ediyoruz. Sizlerden istediğimiz kurallara riayet etmeniz ve öğrencilere olumlu örnek olmanızdır. Geçen yıl servisler noktasında ilçe kaymakamlığımız ve ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak servis saatleri ev öğrencilerin okullarına vaktinde yetişemediği konusunda şikâyet almıştık. Sizlerden istediğimiz öğrencileri vaktinde evlerinden alamınız ve ilk ders ziline 10 yada 15 dakika kala okul bahçesine bırakmanızdır” dedi.

Jandarma 7/24 Servisleri Denetleyecek

Özden servis şoförlerinin öğrencilerin okul saatleri konusunda “Öğrenciyi gün doğmadan alıp getirmeyin. Saatinde burada olsunlar istiyoruz. Öğrencileri sabah okul bahçesine bırakıp akşam evlerine bırakın. Öğrencilerle tartışmaya girmeyin. Gerekli konuyu bize iletin biz Milli Eğitim olarak gerekeni yaparız Araçlarda sigara içen yada alkollü şoförler karşılaşmak bile istemeyiz. Geçen yıl servislerimizin denetimini çok fazla yapamadık. Gönül ister ki daha fazla yapılım. Okul servis taşımacılığını Jandarma ve polisimizle birlikte yürütüyoruz. Jandarmamız 7/24 denetimlerini yapacak. ”dedi.

Editör: Haber Merkezi