Afşin'de ortaokul öğrencilerin 2017-2018 eğitim öğretim dönemi içerisinde yapmış olduğu resimler sergilendi.

Afşin Hükümet Konağı Konferans salonu antresindeki resim sergisinde, TEAŞ İstiklal Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, TOKİ Eshab-ı Kehf Ortaokulu, Kabaağaç Ortaokulu, Hayati Vasfi Taşyürek Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Afşinbey Ortaokulu ve Hüyüklü Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Öğrencilerin, sulu ve yağlı boya, karakalem, pastel boya çalışmaları ile tel ve çivilerle yapılan filografi çalışması davetliler tarafından tam not aldı.

Serginin açılışına katılan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, 8 ortaokul öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmalarda, ortaya çok güzel eserler çıktığını söyledi.

Öğrencilerin eserleriyle açılan serginin göğüs kabarttığını belirten Turan, emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

 “İlçemizdeki öğrencilerimiz 1 yıl boyunca resim öğretmenlerimizin destekleri ile yön vermeleriyle güzel bir resim sergisi açarak bizlerin beğenisine sundular. Burada çok güzel eserler çıkmış. Tüm arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin emeklerine sağlık."

Serginin 3 gün boyunca açık olacağını kaydeden Afşinbey Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Meryem Karakuş, öğrenciler tarafından çizilen her resmin farklı bir anlam taşıdığını belirterek, sergiye katılan öğrencileri kutladı.

Karakuş,  "2017-2018 eğitim öğretim dönemi boyunca yapmış olduğumuz çalışmaları sergiliyoruz. Sergimizde 8 okuldaki öğrencilerimizin çalışmaları var. Afşinbey Ortaokulu olarak 11 çalışmayla katıldık. Çalışmalarımız öğrencilerimizle birlikte yapmış olduğumuz eserleri barındırmaktadır. Karışık teknikler olmasına dikkat ettik. Sergimiz 3 gün boyunca açık olacak. Tüm öğrencilerimiz ve velilerimizi sergimize bekliyoruz. Ayrıca bizlere destek verip açılışımıza katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan’a teşekkür ediyoruz.”açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi