Afşin Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) tarafından, Büyüktatlar, Küçüktatlar, Koçavası, Erçene ve Dağlıca İlkokulunda öğrencilere diş çürümesinin önüne geçmek amacıyla diş sağlığı eğitimi verildi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı Birimi tarafından öğrencilere ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve hijyen hakkında bilgi verildi. Eğitimin ardından öğrencilere Sağlıklı Çocuk dergisi ve kalemlik dağıtımı yaptı.

Flor jel uygulamasının başlamasına ilişkin olarak değerlendirme yapan Afşin TSM Ağız ve Diş Sağlığı Birimi Sorumlu hemşiresi Canan Sucu,  Büyüktatlar, Küçüktatlar, Koçavası, Erçene ve Dağlıca Mahallelerinde yapılan çalışma ile 6 yaş sonrası çocuklarda yeni dişlenme döneminde yeni çıkan dişleri çürükten korumanın amaçlandığını belirtti.

Flor jel uygulamasını Afşin'in bütün mahallelerinde uygulamak istediklerini ifade eden Sucu, “Dişleri çürüğe karşı dirençli bir hale getirmek için florun yerel olarak zaman zaman uygulanması gerekmektedir. Flor uygulaması dişlerin minesini güçlendirmek, bu sayede çürüklere karşı dişleri korumak amacı ile uygulanan bir yöntemdir. Flor diş macunlarının içinde bulunduğu gibi bazı besin maddelerinde ve sularda da bulunur. Fakat çocuklar çoğu zaman dişlerini fırçalamayı ihmal ettikleri ve içtiğimiz sularda flor maddesi genellikle istenilen düzeyde olmadığı için dişlerinin çürüğe karşı direnç kazanabilmeleri için gereken yeterli floru alamamış olurlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi