Afşin Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Türk Kızılayı’nın "Kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor" sloganıyla başlattığı "1 Milyon İyi İnsan Aranıyor" kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Afşin Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kızılay Kulübü öğrencileri, Tanır Çok Programlı Lisesine giderek öğrencilere kan bağışının önemini belirten el broşürleri dağıttı.

 18 yaşını dolduran her bireyin gönüllü kan bağışçısı olarak Kızılay'a destek vermesi gerektiğini belirten Afşin Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kızılay Kulübü Başkanı Adem Tunç, Kızılay'ın gönüllü kan bağışçısı sayısı arttırmak için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Kan, kaynağı sadece insandan olan, yapılamayan, üretilemeyen bir madde olduğu ifade eden Kızılay Kulübü Başkanı Tunç, "Kan, yalnızca acil durumlar için değil, Türkiye'de lösemi, talasemi gibi hastalıklarla mücadele eden, düzenli olarak kan ihtiyacı duyan binlerce insanımız için çok önemi var. Bu durumlara rağmen Türkiye’nin yeterli kan stoku yok. Nasıl olsa birileri yapar demeyecek “1milyon iyi insan, 1 milyon gönüllü kan bağışçısı arınıyor' kampanyasına Afşin Turgay Ciner mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kızılay Kulübü olarak bugün burada Türk Kızılay’ına destek olmak ve aynı zamanda yardım etmek amacıyla bulunmaktayız. Görevimiz öğrencilerimizi, vatandaşlarımızı ve bireylerimizi Türk Kızılay’ı hakkında bilinçlendirmektedir." diye konuştu.

Kızılay Kulübü öğrencileri olarak Türk Kızılayı'na destek olmaya çalıştıklarını belirten Tunç, " 1 Milyon İnsan 1 Milyon Kan Bağışçısı başlığıyla sizlere Türk Kızılay’ı hakkında bilinmesi gereken ve kişiye düşen görevler hakkında bir proje hazırladık. Sizler bu projeyi inceledikten sonra ailelerinize ve çevrenizdekilere okutursanız seviniriz. Umarım bir nebzede olsun Türk Kızılay’ına yardımcı olmuşuzdur. Türk Kızılay’ı ile aynı yolda ilerlemek, aynı adımları atmak bize gurur vermektedir. Bu vesileyle 18 yaşını doldurmuş bireylerimizin kan vermeye davet ediyoruz. " açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından Kızılay Kulübü Öğrencileri, Tanır ÇPL öğrencilerine broşür dağıttı.

Editör: Haber Merkezi