Afşin Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri, Atlas tepesinde 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Mustafa Kemal ilkokulu 4. sınıf öğrencileri 'Hayatta dikili bir ağacımız olsun' sloganıyla ağaç dikme şenliği düzenledi. Atlas tepesine ağaç diken öğrenciler, yorgunluklarını yine tepede düzenlenen piknikle attı.

Konu hakkında açıklama yapan öğretmen Kemal Kürne, " Öğrencilerimize ağaç sevgisini aşılamayı ve betonlaşmaya doğru giden dünyada ağacın önemini yaşayarak anlamalarını istedik. Bu nedenle de içinde bulunduğumuz Orman Haftasında en güzel hareketin fidan dikmek olduğunu bilerek bu etkinliği gerçekleştirdik. Afşin Orman İşletme Şefliğimizden tarafından temin edilen 500 fidanı toprakla buluşturduk." dedi.

Öğrencilerin, ağaç sevgisine, çevre bilincine ve gönül elçiliğine önemli bir adım attığını söyleyen Kürne, " Okulumuzdan 260 öğrenci 8 öğretmen ile 500 fidanı, Afşin Belediye Başkanlığının katkılarıyla 'Hayatta dikili bir ağacımız olsun' sloganıyla toprakla buluşturduk, can suyunu verdik. Etkinliğimizde öğrencilerimize ağacın önemini, insanlığa ve doğaya faydasını anlattık. Çevreye karşı duyarlı olunması gerektiğini, doğaya zarar vermemek için nasıl davranmaları gerektiğini anlattık. Biz büyüklerin önemli görevlerinden birisi de doğayı koruyarak, gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmaktır. Doğa sevgisini minik yüreklere aşılamak istedik. Bu etkinliğimiz duyarlılık anlamında da öğrencilerimizin zihninde yer edecektir. Etkinliğimizi, öğrencilerimizin yorgunluklarını attırmak için ve ödül olarak piknik organizasyonuyla sonlandırdık” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi