TOKİ Eshab-ı Kehf İlkokulu öğrencilerine "Sağlıklı Beslenme ve Obezite İle Mücadele ve Genel Hijyen” konulu seminer verildi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi personelleri,  TOKİ Eshab-ı Kehf İlkokulu Anasınıfı ve ikinci sınıf öğrencileri ile velilerine Sağlıklı Beslenme ve Obezite İle Mücadele ve Genel Hijyen” eğitim semineri düzenledi.

 Afşin Toplum Sağlığı Merkezinde görevlerine başlayan Diyetisyen Gülbeyaz Şahin ve Psikolog Koray Yanıktepe tarafından verilen seminerde sağlıklı beslenme, gıda hijyeni gibi konularda öğrencilerin nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda slayt eşliğinde sunum yapıldı.

Öğrenciler arasından isteyenlerin vücut kitle endekslerinin hesaplandı. Doğal besinlerin her zaman tercih edilmesinin doğru olacağını mümkün olduğu kadar bisküvi, çikolata gibi yapay gıdaların az tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, özellikle okul kantinlerinde satışları yasaklanmış olan gıdalardan uzak durulması konusunda öğrencileri uyardı.

Patates kızartmalarının gazlı içeceklerin, aromalı ucuz içeceklerin, cipslerin çocuk sağlığında çok önemli olumsuz etkileri olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:

“Bu yüzden sizlere okulda yasaklanmış olan bu gibi ürünlerden uzak durun. Devletimiz sizlerin sağlığını düşünmüş ve okullarda bu tür gıdaların satışlarını yasaklamıştır. Ayrıca okul çevrelerinden almamanız içinde okullara bu yönde talimatlar vermiştir. Sizler de bunlara uyun, sağlığınız için, ileriki yaşlarda sağlık sorunları ile karşılaşmamanız için sağlıklı ve uzun yaşamak için bu tür gıdalardan uzak durun.”

Seminere katılan öğrencilere proje kapsamında hazırlanmış sağlıklı beslenme eğitici el broşürleri dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi