Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Kale Mahallesi'nde bulunan Kale Karataş Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Muhammed Kısa, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) birinci döneminde gerçekleştirilen sınavda 120 soruda 120 doğru yaparak büyük bir başarıya imza attı.

Başarısını düzenli çalışamaya bağlayan Kısa, “Günde ortalama 2-3 saat ders çalışıp, 180 adet soru çözüyordum. Okulumuzda hafta sonları yapılan etütlerinde etkisi fazlasıyla oldu” dedi.

Dershanelerin kapatılmasının kendisi için bir avantaj olduğunu söyleyen Kısa, “Ders çalışırken televizyon kesinlikle açık olmazdı. Soru çözmeye çok önem verdim. Hocalarım da hazırlık aşamasında soru çözmenin etkili olacağını ifade etmişlerdi. Sürekli alıştırmalar yaptım. Okulda öğrendiğimiz konuları kurslara gidince tekrar etme imkanı buluyoruz. Bir de bunun üzerine evde tekrar yapınca öğrendiklerimiz iyice pekişmiş oluyordu. Biz iki kardeşiz, ben evin küçüğüyüm. Bu başarının altında hem benim disiplinli çalışmam hem de ailemin ve öğretmenlerimin beni desteklemesi yatmaktadır. Günlük düzenli çalışan ve sürekli tekrar yapan her öğrenci mutlaka başarıya ulaşacaktır” dedi.

Okul müdürü Hamit Kurt ise toplam 600 öğrencileri bulunduğunu belirterek, "Okulumuzda ilk defa böyle bir başarı gerçekleşti. Bu başarıdaki en önemli faktörlerden birisi de öğretmen-veli ilişkisidir" diye konuştu.

Her yıl fen liselerine öğrenci gönderdiklerini vurgulayan Kurt, "Okulumuz tercih edilen bir okuldur. Keza bursluluk sınavında da haziran ayında da 6 öğrencimiz burs almaya hak kazandı. Bu da çevre okullardan okulumuza nakil talebinin artmasına vesile oldu. Tabi tercih edilen ve başarılı olan bir okul olmak bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu bölge genel itibarıyla kırsal bir alan olduğu için velilerimizin çoğunluğu ya fabrika işçisi ya da ufak bir bağ-bahçesi olanlar çiftçilikle geçimini sağlamaktadır. Velilerimizin eğitim seviyesi genellikle ilkokul seviyesindedir. Okuma yazma bilmeyen veliler de var. Burada en büyük pay sahibi kuşkusuz öğretmenlerimizdir. İyi bir rehberlik sayesinde öğrencilerimize ciddi bir katkı sağlamaktadırlar” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi