Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren Afşinli öğrenciler, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan’ı makamında ziyaret etti.

Onikişubat Belediyesi tarafından öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve aile eğitimi sağlamak, ilçede sürdürülebilir bir akademik başarıyı tesis etmek, hayat boyu okuyan nesiller yetiştirme amacıyla düzenlenen yarışmada Afşin’de dereceye giren 5 öğrenci Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan’a ziyaret gerçekleştirdi.

İnsanın yaşaması için beslenmesi gerektiği gibi beynin de en iyi gıdasının kitap okumak olduğunu belirten Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan,  kitap okuyan kişinin kötü söz kullanamayacağını ve haksızlık yapamayacağını kaydederek toplumun en büyük sermayesinin gençler olduğunu vurguladı.

Turan, “Onikişubat Belediyesi tarafından Kahramanmaraş genelinde kitap okuma yarışması düzenlendi. Ve Afşin’den 6 öğrencimiz dereceye girerek bizleri onurlandırdı. Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Kitaplar bizi hiç bir zaman yalnız bırakmaz ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olurlar. Kitap okumak boş zaman işi değildir. Boş zamanlarda değil, okumak için zaman ayırarak o zamanlarda kitap okumalıyız. Hayal kurarken gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Hedefleri olmayanların hayalleri olmayacaktır. Nitelikli insan hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insandır. Ben öğrencilerimize başarıların devamını dilerken bu tür kazanımların ilçemizde giderek artmasını temenni ediyorum. ”açıklamasında bulundu.

Turan, konuşmasının ardından öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Editör: Haber Merkezi