Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından öğrencilere "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesi kapsamında süt çiftliğine gezi düzenlendi.

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Lider Çocuk Tarım Kampı" kapsamında, Ertuğrul Gazi İlkokulunda eğitim gören 36 öğrenciye, büyükbaş hayvancılık tesisleri, sera alanları gezdirilerek, tarım, hayvancılık ve yenilebilir yabani otlarla ilgili bilgi verdi.

Etkinlik kapsamında Afşin'de faaliyet gösteren bir süt çiftliğine gezi düzenleyen öğrenciler, sütün ineklerden sağılmasından sofraya ulaşana kadar geçen süreci öğrendi.

Öğrencilere ilk olarak kurumu tanıttıklarını ifade eden Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt," Ertuğrul Gazi İlkokulundan öğrencilerimizle birlikte lider çocuk tarım kampını gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimizin ikinci gününde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte ilçemizdeki süt çiftliğini ziyaret ederek, sütün nasıl sağıldığını hangi aşamalardan geçtiğini ve sofralarımıza kadar nasıl gediğini gösterdik." dedi.

Lider Çocuk Tarım Kampı kapsamında öğrencilere yönelik üç günlük bir program düzenlediklerini söyleyen Kurt, " Öğrencilerimizle birlikte faaliyetlerimiz ve gezilerimiz devam edecek. Afşin Belediyemizin serasını ziyaret edeceğiz, yenilebilir yabani otlar ile ilgili bilgiler vererek ikramlarımız olacak. Bu kamp ile öğrencilerimize tarımı, hayvancılığı sevdirmek, günlük olarak tükettiğimiz ürünlerin nereden ve hangi şartlarda oluştuğunu göstermek istedik. Bu gezinin öğrencilerimiz için eğitici ve öğretici olduğunu görüyoruz. Gezimize katılan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Süt çiftliğini ziyaret ettikleri için mutlu olduklarını dile getiren 4. sınıf öğrencisi İpek Kösebalaban da, "İneklerin nasıl bir ortamda yaşadıklarını, yavrularını ve sütün nasıl sağıldığını gördük. Çok güzeldi. Evlerimize gelen sütün buralardan geçerek geldiğini öğrendik."dedi.

ilk olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret ettiklerini söyleyen 4. sınıf öğrencisi Emir Buğra Topal ise, "Arkadaşlarımızla birlikte hayvan hastalıkları hakkında bilgi aldık. Daha sonra süt çiftliğine gelerek sütün nasıl sofralarımıza geldiğini öğrendik. Bize uygun bir gezi oldu." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi