Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından öğrencilere "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesi kapsamında çilek fidesi dikim etkinliği düzenlendi.

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Lider Çocuk Tarım Kampı" kapsamında, Ertuğrul Gazi İlkokulunda eğitim gören 36 öğrenciye, büyükbaş hayvancılık tesisleri, sera alanları gezdirilerek, tarım, hayvancılık ve yenilebilir yabani otlarla ilgili bilgi verdi.

Etkinlik kapsamında çilek fidelerini toprakla buluşturan öğrenciler, çilek fidesini doğru sulamayla nasıl verim elde edileceğini öğrendi.

Öğrencilerin tarımı sevmesini amaçladıklarını belirten Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, öğrenciler için faydalı bir etkinlik olduğunu vurguladı.

Kurt, “Bakanlığımızın başlatmış olduğu proje kapsamında Lider Çocuk Kampı Projesinde bizde Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilçemiz Ertuğrul Gazi İlkokulu 4. Sınıf öğrencileriyle birlikte tarım kampını yapmaktayız. Öğrencilerimize tarımı sevdirme amaçlı, toprağı sevdirme amaçlı çilek fidesi dikimini gerçekleştirdik. Yenilebilir yabani bitkiler dediğimiz bitkileri çocuklarımıza tanıtacağız. Özellikle ilçemizde hepimizin severek tükettiği çiriş, yemlik ve kengeri tanıtacağız. Bunlarla alakalı çocuklarımıza yemek ve börek yaparak ikramlarımız olacak. Biz faydalı bir eğitim olduğunun inancındayız. Hem ilçe müdürlüğümüzü tanıttık hem de bu yılın teması olan yenilebilir yabani bitkileri tanıtacağız ve kampımızı sonlandıracağız. Bu vesileyle başta bizden desteklerini esirgemeyen Afşin Kaymakamımız Ali Edip Budan’a, İl Müdürümüz Sayın İhsan Emiralioğlu’na öğrencilerimizin buraya katılımını sağlayan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan’a, Ertuğrul Gazi İlkokulu Okul Müdürü Tamer Özbek’e ve projeyi yürüten personellerimize teşekkürlerimi sunuyorum. “açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi