53. Kütüphaneler Haftası münasebetiyle, İstiklal Ortaokulu ve Afşin Hüseyin Utku Gülbahar Anaokulu öğrencileri Afşin Halk Kütüphanesini ziyaret etti.

Afşin Halk Kütüphanesinde açılan kitap sergisini öğrenciler ziyaret ediyor. Düzenlenen kitap sergisine TEAŞ İstiklal Ortaokulundan ve Afşin Hüseyin Utku Gülbahar Anaokulu öğrencilerden ziyaret gerçekleştirildi.

Afşin Halk Kütüphanesi Müdürü Selahattin Acer, " Öğrencilerimizin hayata başarılı olabilmesi için her şeyden kitap okuma alışkanlığını kazanmalıdır. Bunu yapabilmesi için her yıl güncel kitapları ve süreli yayınları temin ederek okuyucu hizmetine sunan kütüphaneler ikinci adres olmalıdır."dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin Halk Kütüphanesi Müdürü Acer, Öğrencilere okumayı sevdirmek ve kitap okumayı alışkanlık haline getirmek istediklerini ifade ederek, "Kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemez. 53. Kütüphaneler Haftası nedeniyle İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde hafta boyunca kitap sergimiz bulunmakta. Kütüphanemizde 31 bin kitap bulunurken 6 bin üyemiz var.

Ben her zaman söylüyorum, kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Kuşkusuz çoğu kişinin kendi evinde kitaplığı vardır. Kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. Bu nedenle Kütüphanemizde Kütüphaneler Haftası münasebetiyle bir kitap sergisi düzenledik. Sağ olsunlar okullardan ilgi eksik olmadı. Ben Kütüphanemizi ziyaret eden tüm okullarımıza teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

TEAŞ İstiklal Ortaokulu Öğretmeni Ahmet Çelik, “Öğrencilerimizin kütüphaneden faydalanması, onların okumayı sevmesi, okumanın ülkeyi geliştirebilecek en önemli faktör olduğunu her zaman anlatıyoruz. İlçe Kütüphanemizdeki gerek Müdür Selahattin Acer Bey olsun gerek kütüphane memurları Fatma Kılınç Hanım olsun hepsi öğrencilerimizle yakından ilgileniyorlar. Bizlerin verdiği ödevleri ya da araştırmaları, onların okumayla ilgili olan isteklerini burada yeterince karşılıyorlar.

Ancak bundan sadece okul olarak bizler yararlanmaktayız çünkü Halk Kütüphanemiz sadece bize yakın bu yüzden biz avantajlıyız ama diğer okullar Halk Kütüphanemizden yararlanamamaktadır.

Burada önemli olan bizim öğrencilerimizin kitaba daha yaklaşması, kendi hayatları ile ilgili çalışmaları, araştırmaları buradan karşılayabilmeleri. Türkiye’nin geleceği kitap okumakla daha sağlama alınabilir. Çünkü iyi bir birey, iyi bir bilgi sahibi olmak sadece okumaktan geçer.

Belki birçok öğrenci kitap okumayı sevmiyor ama onlar da bu vesileyle kitapları sever, ilgi gösterirler biraz daha kitap okumaya yaklaşırlar. Kendini geliştirecek, ülkeyi geliştirecek, vatanı geliştirecek en güzel şeyin okumak olduğunun farkına varabilirler.”

Editör: Haber Merkezi