Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, kent gündeminde olan Teknik Üniversite girişimine tepki göstererek, "Biz mimarlık ve mühendislik fakültesine akademisyen bulamazken, teknik üniversitenin ne işi var burada? Siz eğer bu üniversiteyi kurarsanız ölü doğum olur" dedi.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Deveci, kent gündeminde olan teknik üniversite hakkında, Teknik Üniversite'yi yaptırmaya yetkisi olsa altına imza atmayacağını söyledi.

Teknik Üniversite'yi ölü doğum olarak nitelendiren Rektör Deveci , "Teknik Üniversite teklifinin geldiğinde dekan olarak görev yapıyordum. Ve ben yapılmaması yönünde oy kullandım. Teknik üniversiteye karşı çıktım. Bu benim ihanetimden dolayı değil. Geleceği düşünmemden dolayı bu tepkiyi verdim. Biz mimarlık ve mühendislik fakültesine akademisyen bulamazken, teknik üniversitenin ne işi var burada? Siz eğer bu üniversiteyi kurarsanız ölü doğum olur. Ve nasıl başlar ise öyle gider. Sonradan değiştirme hakkımız olmaz. Şuanda Türkiye’de yetişmiş öğretim elemanı yok. Ben bu ülkeyi düşündüğüm için karşı çıkıyorum. Bu benim akademisyenlik görevimdir. Ve ben önümüzdeki 10 yıl içerisinde bunun altına imza atmam” ifadelerini kullandı.

“Tıp Fakültesine 69 Yataklı Otel Kazandırdık”

Üniversitede yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında da bilgiler veren Deveci, şöyle devam etti:

“Cami inşaatımız devam ediyor. Bu arada cami inşaatını tüm masraflarını Diyanet İşleri Başkanlığı karşılıyor. Diş Hekimliği Fakültesi hızlı olsun diye kafeteryanın olduğu bina diş hekimliği binasına çevrilecek. Tabi daha büyük kafeterya yaptırmak için devletimizden destek alırsak önümüzdeki yıl diş hekimliği fakültesi burada hizmete açılacak. Kurumsallaşmayı 4 yıl içerisinde bitiririz diye düşünüyorum. 2016 Ocak ayı itibarıyla Kahramanmaraş ansiklopedisi çalışması başladı. 2 yıl içerisinde bu ansiklopediyi bitirmeye çalışacağız. Tıp Fakültesi Hastane girişine iki geniş alanda 69 yataklı bir otel kazandırdık. Toplamda 710 kişi yabancı öğrencimiz var. Üniversite genelinde ise toplamda 34 bin öğrencimiz mevcut.” 

Editör: Haber Merkezi