Afşin İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AFİMDER), Afşin’deki İmam Hatip mezunlarını  “1. Afşin Vefa Buluşmasında” bir araya getirdi.

Afşin İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen buluşmada hem bayram sevinci hem de mezun olan İmam Hatiplilerin tekrar bir araya gelmesinin mutluluğu yaşandı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İmam Hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirtti.

Birçok siyasetçinin ve idarecinin İmam Hatip lisesi mezunu olduğunu söyleyen Güven, “İmam Hatip lisesi mezunlarımız, yetiştikleri, eğitimini aldıkları kurumu en iyi şekilde temsil etme kaygısında. Bu buluşmaların amacı vatan için, millet için kaygılanan insanlar adına ne yapabiliriz, yeni nesilleri nasıl yetiştirebiliriz amaç doğrultusunda diye kafa yormak.   Buluşmalarda hasretlikler gideriliyor, anılar tazeleniliyor. Ama bir süre sonra sohbet tekrar memleket meselesine dönüşüyor.” Dedi.

 Güven, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dünya’nın her neresinde olursa olsun haksızlığa uğrayan dini ne olursa olsun onların hürriyetle mücadelesiyle yaşayan inanlar olarak tüm imam hatiplileri canı gönülden tebrik ediyorum.  İnşallah memleketin bundan sonraki yolculuğunda güzel bir Dünya da hep birlikte olmayı temenni ediyor sizleri saygı ve sevgiyle minnetle selamlıyorum. ”

İmam Hatip Mezunu olmanın gururunu yaşadığını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 “Bizler İmam Hatip mezunları olarak şuan güzel duygular içerisindeyiz. Zaman su gibi akıp geçti. Kimimizden 30 yılı, kimimizde 40 yılı, kimimizden ise 20 yılı aldı götürdü.  Ama bu mekân bugün bizleri yeniden bir araya getirdi. Dilerim her zaman böyle güzel buluşmalara tanıklık ederiz. Bizlere yeniden bir araya gelme şansını sunan herkese teşekkür ediyor. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum”

11 İlçede ve Kahramanmaraş’ta İmam Hatipliler adına her daim çalışma gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Kahramanmaraş KAMİMDER Dernek Başkanı Yunus Doğru, hiçbir İmam hatiplinin ve AFİMDER’in yalnız olmadığını belirtti.

Doğru yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi; “KAMİMDER’i devir aldığımızda kapanmış bir dernekti. 11 ilçemiz ve merkezde imam hatipliler adına neler yapabiliriz diye kafa yorduk. İlçelerimizde dernekleşmenin önemli olduğunu vurguladık. AFİMDER yalnız değil, imam hatipliler yalnız değil. İmam Hatiplilerin 28 Şubat’ta ve daha öncesinde başka şeylerle önünü kapattılar. Ama göğsümüzü gere gere anlını dik tutarak İmam Hatipliyim diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Bizler sorgulayan bir İmam Hatiplileriz.  Bir sorumluluk duygusu içerisinde birlikte hareket edelim. Şimdi ayrılma zamanı değil, birleşme zamanı. Bu organizasyonu düzenleyen AFİMDER Dernek Başkanımız Harun Enkür hocamız başta olmak üzere, Afşin Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih Güven’e Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş’a, Afşin İmam Hatip Lisesi Müdürü Bedir Boz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dilerim daha güzel günlerde ve ortamlarda bir araya gelmeye devam ederiz.” Açıklamasında bulundu.

Afşin İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği 2013 yılında kurulduğunu ifade eden Afşin İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Harun Enkür, “ 2013 yılından bu yana imam hatip camiasına hizmet eden AFİMDER’in kıymetli emanetini taşımak ağır olduğu kadar şerefli bir yük. 1 buçuk yıl boyunca bu emaneti sabırla, kararlılıkla ve el birliğiyle taşıma çabası içerisinde olduk.  İnsanlığın medeniyet krizi yaşadığı bir dönemdeyiz. Başta ülkemiz olmak üzere İslam dünyası olarak önemli dönüm noktaları yaşıyoruz. Batı medeniyetinin son birkaç asırdır yaptıkları insanlığın önüne geçememiş, aksine insanlığımıza dair önemli kayıplar vermiştir. Sadece Müslüman oldukları için soykırıma tabi tutulan Arakan’daki vahşet gibi. Tarihimizdeki en önemli yansımalardan birini İmam Hatipliler oluşturmuştur. Bu yönüyle İmam Hatipliler ülkemizin değişim ve dönüşümünde en önemli hamlelerini gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu buluşmaları gerçekleştireceğiz.” açıklamasında bulundu.

1.Vefa buluşmasına,  kamu ve kurum amirleri ile çok sayıda imam hatip mezunları katıldı.

Editör: Haber Merkezi