Afşin İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, Afşin Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe eğitim gören öğrencileri ziyaret etti.

Balta, gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, orta ağır düzeydeki bireylerin toplumun kenarında bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Balta, “Allah insanı yaratırken eşrefi mahlûkat olarak yaratmıştır. Bu sebeple fiziki olarak insanda bulunan engel her ne olursa olsun insanı eşrefi mahlûkat olmaktan veya üstün bir varlık olmasına engel teşkil etmeyecektir. Cenab-ı Allah, Kur´an-ı Kerim´de Hac suresi 46. ayette “Yeryüzünde hiç dolaşmıyorlar mı ki ibret almış kalplere, yahut işitmiş kulaklara sahip olsunlar! Şu bir gerçek ki gözler körleşmez, fakat göğüslerdeki kalpler körleşir” buyurarak, insanın bu dünyada sahip olduğu engelinin insanın uzuvlarındaki engel olmadığını, asıl engelin kalplerin görmemesi ve duymaması olduğunu bize ifade buyurmuştur. Eğer insanları anlayacak ve görecek derecede kalpte bir eksiklik hissediliyorsa, işte asıl engel o zaman başlar” diye konuştu.

Özel öğrencilerin iş beceri yeterliliklerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Afşin Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe Okul Müdürü Samet Kiracı, İlçe Müftüsü Hayrullah Balta’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Kiracı, “Özel eğitime ihtiyaç duyan özel gereksinimli öğrencilerimizin sosyalleşmesi, kendi ayakları üzerinde durabilen, yeteneklerini geliştirerek toplumsa anlamda sorumluluklar alan ve bu sorumluluklarını yerine getiren bireyler olmasını amacındayız. Özel öğretimle ilgili farkındalık düzeyi arttırmak sadece öğrencilerimizin, velilerimizin veya okulumuzun gayretiyle ulaşılabilecek bir şey değil. Başta devletimizin aldığı tedbirler ve devreye soktuğu araçlarla devamında milletimizin teveccühü ile bu hedeflere ulaşacağız. Bizler hep birlikte bu hayatın parçasıyız. Bu yaşam hepimizin. Bu bağlamda ilçe Müftümüz Sayın Hayrullah Balta’nın ziyaretini çok önemli görüyor, ziyaretlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.” İfadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi