Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Geneli Liseler arası düzenlenen “Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması”nın il finali Afşin'de yapıldı

Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen “Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması”nın il finali Afşin Ulu Camiinde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, "Cenab-ı Allah bu mübarek Cuma gününün bereketini üzerimizde daim eylesin. Böyle kırk küsur yıl öncesine gittim. Bu heyecanı yaşayan birisiyim. Ben de okulumuzu temsilen hutbe yarışmasına katılmıştım. Birinci olamamıştım ama çok güzel bir yarışmaydı. Yıllar sonrasında aynı yarışmanın dinleyicisi olarak katılmakta bana yarı bir mutluluk verdi." dedi.

İl finalinin ardından birinci olacak öğrencinin bölge yarışmasında Kahramanmaraş'ı temsil edeceğini ifade eden Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, " Efendimiz S.A.V, “İnsanların anlayacakları, sevgi ve dilde konuşun” buyuruyor. Sizler imamsınız, doktorda olsanız, mühendiste olsanız, kaymakamda olsanız, vali de olsanız fark etmiyor. Hepiniz birer imamsınız. Ve en önemlisi bizler birer hatibiz. Yani sözün en güzelini, en doğrusunu bulunduğumuz her yerde güzel bir şekilde söylemek mecburiyetindeyiz.  Rabbimizden beklentimiz olursa, yani sözü para kazanmak için değil de Allah’ın rızasını kazanmak için yapılırsa en güzel ahlak bizlerinki olur. Bugün hutbe yarışması düzenleniyor ve bir sıralama yapılacak. Bir kişi ilimizi temsilen ve inşallah ülkemizin birincisi olsun istiyoruz. Ben çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen hocalarımızı, burada ev sahipliği yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mahir Turan’a teşekkür ediyorum ve çocuklarımızı tebrik ediyorum. Allah bizleri rızasına uygun işlerle meşgul eylesin." açıklamasında bulundu.

Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bedir Boz da, yarışmaya katılım sağlayan öğrencilere ve okul idarecilerine teşekkür ederek, başarılar diledi.

Konuşmaların ardından İmam Hatip Lisesi öğrencileri en güzel hutbeyi okumak için minbere çıktı.

Afşin İlçe Müftüsü Hayrullah Balta'nın başkanlık yaptığı jüri komisyonu, 10 okuldan il finaline yükselen öğrencilere hutbe dualarını ezbere, doğru ve güzel okuma, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanabilme, özgüven ve minber hâkimiyeti, beden dilini doğru ve etkili kullanma, zamanı etkili kullanma, dış görünüm gibi kriterler üzerinden değerlendirerek puan verdiler.

Yarışmada, Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Akif Işık birinci, Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ökkeş Soner Demir ikinci, Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Birol Kağan Sağınak üçüncü oldu.

Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasında birinci olan Mehmet Akif Işık bölge yarışmasında Kahramanmaraş'ı temsil edecek.

Programa, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, okul idarecileri ile öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi