Afşin Belediyesi tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan üniversite adayı öğrenciler için motivasyon semineri düzenlendi.

Türkiye çapında ‘Gri Koç’ lakabıyla tanınan, birçok kente düzenlediği programlar ve sosyal medyadaki motivasyon seminerleriyle büyük bir öğrenci kitlesine sahip olan Gökhan Müftüoğlu’nun son kez konuşmacı olarak katıldığı programa öğrenciler bir kez daha yoğun ilgi gösterdi.

Daha önce ‘YKS’yi Kazandıracak 4 Taktik’ ve ‘Geç Kalmadan Harekete Geç’ adlı semineri vermek için öğrencilerle buluşan Müftüoğlu, son olarak ‘Senin Hayallerine İhtiyacımız Var’ konulu eğitim semineri için Afşin’e geldi.

Öğrenciler, saatler öncesinden geldikleri Afşin Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu’nu doldurmasının ardından eğitim semineri başladı.

Seminere katılan öğrencilere teşekkür eden Gökhan Müftüoğlu, “Biliyorsunuz YKS sınavı yaklaştı. Günlük hayatımızın içerisinde aslında birçok şekilde stres çıkıyor. Yani herhangi bir işi yetiştirememe, bir projeyi tamamlayamama, araba kullanırken kaza yapacakmış gibi oluşan stresler ve sınavda ya yapamazsam, ya istediğim üniversite gelmezse gibi korkular…  Bir öğrencinin bence en büyük stresi sınav sürecindeki stres. Aslında bize stres yaptıran başka bir şey var. Bizler gece yatarken kapının açık kalmasından korkmayız aslında kapı açık kaldığında birinin içeri girmesinden korkarız. Öncelikle bunu kendi içinde yenmek gerek. Eğer doğru yönde ilerlemek istiyorsan stres dediğimiz şeyden uzak dur ve tüm sonuçlarını kabullen. İyi bir üniversite kazanamaya bilirsin bunu kabullen. Ama bunu kabullenirken de ertesi gün yatma. Ben kabulleniyorum ama daha iyi bir üniversite için elimden gelen her şeyi yapacağım de. Şimdi çıkacağın sahneye hazırlan. Unutma o gün sahneye çıktığında mikrofon sende olacak bizim senin hayallerine, senin umuduna ve azmine ihtiyacımız var. ” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi