Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi, kardeş okul olarak seçtikleri Başüstü İlkokuluna yardım eli uzattı.

Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi öğrencileri, kardeş okul olarak seçtikleri Başüstü İlkokulunda öğrenim gören öğrencilere mont, kışlık ayakkabı ve kırtasiye yardımı yaptı.

Afşin Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Aslan, düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, anlamlı uygulamadan dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

İhtiyacı olana yardım etmenin erdemli bir hareket olduğunu belirten Aslan, “Öncelikle emeğinize sağlık. Sınıflarda 1 yıl boyunca veremediğimiz duyguyu düşünceyi belkide şuan veriyorsunuz. Burada bir köy okulunda çocukların hangi şartlar altında okumaya çalıştığını görüp onlara yardımcı olabilmek, en ufak bir sıkıntılarını giderebilmek, onların yaralarına biraz olsun merhem olabilmek çok güzel bir şey. Okul müdürümüze, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir faaliyet gerçekleştirdiği için. İnşallah sizlerin hayatında bugünün güzel bir anısı kalır.” açıklamasında bulundu.

Afşin Milli eğitim Şube Müdürü Hasan Aslan, küçük öğrencilerden büyüyünce Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi’ndeki yardım eli uzatan ağabeylerini ve ablalarını unutmamalarını, onların yaşlarına geldiklerinde, derslerinde başarılı olmaları konusunda söz aldı.

Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi Müdürü Güllü Dağlı Cırık ise, kardeş okul projesi kapsamında seçilen Başüstü İlkokulunun her türlü fiziki eksiklikleri ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Daha önce okulda tadilat çalışmaları yapıldığını ifade eden Cırık, "Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencilerimiz ile birlikte okulun iç cephe ve dış cephe boyasını yaptık. Daha sonra arızalı olan prizleri değiştirildi. Gece geç saatlere kadar öğrencilerimiz, kardeş okul öğrencilerine daha güzel bir fiziki ortam için çalıştılar. Bu çalışmaların hepsine değdiğini düşünüyorum. Çünkü çocuklarımız yüzlerinde ki bu tebessüm hiçbir şeyle eşdeğer değil. Hepsinin canı sağ olsun.Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi olarak öncelikle hedeflerimiz sevgi, saygı, sorumluluk, yardımlaşma bu tür faaliyetleri aşılamak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından lise öğrencileri yanlarında getirdikleri yardımları öğrencilere dağıttı.

Başüstü İlkokulunda hediye dağıtımını gerçekleştiren okul idarecileri ve öğrenciler daha sonra Emirli İlkokuluna uğrayıp öğrencilere küçük hediyeler verdi.

Buradaki öğrencileri de sevindiren öğrenciler, minik öğrencilerle okul bahçesinde kar topu savaşı yaptı.

Editör: Haber Merkezi