Çobanbeyli, Arıtaş ve Altunelma Çok Programlı Anadolu Lisesinden 18 öğrenci ve 3 öğretmen Erasmus Projesi kapsamında gittikleri Çek Cumhuriyeti’nden döndüler.

Çobanbeyli, Arıtaş ve Altunelma Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa birliği Projesi kapsamında Çek cumhuriyeti Prag Şehrine gidip iki hafta süreyle staj eğitimi yaptı.

Konu hakkında açıklama yapan Proje Koordinatör Öğretmeni Abuzeyit Kalender, "Çobanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi Koordinatörlüğünde, Arıtaş Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Altunelma Çok Programlı Anadolu Lisesi ortaklığında Erasmus+ Programı 2016 Teklif Çağrısı döneminde yürütülen Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından hibe desteği sağlanan 2016-1-TR01-KA102-029565 referans numaralı “Avrupa Stajı ile Afşinli E-E Öğrencileri Termik Santrallere Hazırlanıyor" başlıklı Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında, 04 Mart 2017 – 19 Mart 2017 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde staj çalışması yapıtı." dedi.

Erasmus öğrenci değişim hareketi kapsamında Çek Cumhuriyetine düzenlenen gezinin öğrenciler için çok faydalı olduğunu ifade eden Proje Koordinatör Öğretmeni Abuzeyit Kalender, " rojeye katılan 18 öğrenci ve 3 öğretmen 03 Mart 2017 Cuma günü Kahramanmaraş'tan İstanbul aktarmalı uçak ile Prag'a gitti. Prag'ta gerçekleştirilen 2 haftalık staj sonrasında 18 Mart 2017 Cumartesi Günü yurdumuza geri döndüler. Bu proje öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımıza mesleki ve kültürel anlamda çok faydalı olmuştur. Özellikle öğrencilerimizin gelecekleri için ufuk açıcı bir gezi olmuştur. Bu tür faaliyetlerin her yıl planlanarak yapılması öğrencilerimiz için çok faydalı olacaktır." dedi.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Editör: Haber Merkezi