Afşin Anaokulu öğrencileri, Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) kapsamında Eshab-ı Kehf Külliyesi ve camii ziyaretlerinde bulundu.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Müftülü tarafından ortak yürütülen 'Haydi çocuklar camiye, camiler çiçek açsın' projesi ile anaokulu öğrencilerine camiler tanıtılarak, değerler eğitimi veriliyor.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünün Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) kapsamında proje hazırladıklarını ifade eden Afşin Anaokulu Müdürü Azize Şeyma Doğan,  çocuklarda küçük yaşta manevi bilinci oluşturmak istediklerini söyledi.

Öğrencilere değerler eğitimi dersi verildiği bilgisini veren Doğan, "Okulumuzda 9 şubemiz var ve sınıflarımızda değerler eğitimi öğretmenimiz tarafından 1 saat değerler eğitimi verilmekte. Uygulama sonucunda öğrencilerimizin Eshab-ı Kehf ve Ulu Camiine ziyaretini sağladık. Öğrenci velilerimiz çocuklar için çok güzel seccadeler hazırladılar. 'Haydi çocuklar camiye, camiler çiçek açsın' projesi ile çocuklarımızın manevi ve milli bilicini keşfetmelerini sağlamayı hedefledik. Projenin sonuçları yıllar geçtikçe ortaya çıkacaktır. Bu çalışma diğer okullarımız tarafından da yapılması halinde çocuklara milli ve manevi değerlerin küçük yaşta keşfetmeleri sağlanacaktır." diye konuştu.

Değerler Eğitimi Öğretmeni Sibel Ongun Özdemir, "Çocuklarımıza değerlerimizi ve dinimizi öğretmek için Afşin Anaokulumuzda ders başlattık.  Öğrencilerimizi ilk olarak Afşin'imiz için çok değerli olan Eshab-ı Kehf'e götürdük ve 7 uyurları tanıttık. Öğrencilerimiz ile birlikte namaz kıldı ve çok keyif aldıklarını düşünüyorum. İnşallah bu eğitim ilerde kendi hayatlarına da yansıyacaktır." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından anaokulu öğrencileri kendileri için özel hazırlanan seccadeleri ile birlikte Ulu Camii'ne götürüldü. Öğrenciler buradan Ulu Cami Müezzini Rıdvan Bülbül tarafından karşılandı. Cami hakkında bilgi alan öğrenciler, namaz kıldı ve aileleri için dua etti.

Camilerde her yaş gurubundan insanla buluştuklarını, fakat küçük yaştaki çocukları camilerde gördüklerinde ayrı bir sevinç duyduklarını ifade eden Ulu Cami Müezzini Rıdvan Bülbül, " Çocuklarımızın cıvıl cıvıl sesleriyle camileri doldurması bizim için ayrı bir güzellik oluyor. Küçük yaştaki çocuklarımızın ileride Allah'a tam kulluk eden bireyler olabilmesi için camilerin havasını soluması gerekiyor. Camilerimizden çocukların ayrı kalmaması gerekiyor. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi