Afşin İlçe Müftülüğü, okulların tatil edilmesinin ardından ilçe merkezindeki camilerde yaz kursu açtı.

Afşin'de okulların tatil olmasıyla başta camiler olmak üzere müftülüklere bağlı diğer merkezlerde, çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kuran kursları başladı.

Afşin’de Yaz Kuran Kursları ‘Camide çocuk sesi vatanımın neşesi’ temasıyla başladığını dile getiren Afşin Müftü Vekili Şükrü Safa, "Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Yaz Kur’an Kursları ülkemizin tüm cami ve Kuran kurslarında olduğu gibi Afşin İlçe genelinde de 25 Haziran Pazartesi başladı. 17 Ağustos’a kadar devam edecek. Yaz Kuran Kursları çocukların Kuran-ı Kerim öğrenmelerinde, temel dinî bilgi ve İslamî terbiye almalarında son derece önemli olup hayati önem taşımaktadır” dedi.

Anne ve babaların çocuklarına karne hediyesi olarak verebileceği en güzel hediyenin Kuran-ı Kerim’i öğrenmeyi sağlamak olduğunu aktaran Safa, “Gayemiz sadece Kuran’ı öğretmek değil, onu anlamak ve yaşamak olduğunu öğreteceğiz. Bir anne babanın evladına vereceği en büyük hediye, bu yaz tatilinde Kuran’ı Kerimi öğrenmesini sağlamaktır. Bu itibarla her bir camiimizde açılan yaz Kur’an kurslarını fırsat bilelim. Yavrularımızın bu kurslara katılmasına anne babalar olarak öncülük edelim. Onları Kur’an’ın aydınlığından mahrum bırakmayalım. Kendimiz de çocuklarımıza örnek olacak şekilde Kuran’ı okumak, anlamak, düşünüp ibret almak ve hayatımıza rehber kılmak için gayret gösterelim. Afşin Müftülüğü tarafından gerek camilerimizde gerek Kuran Kurslarımızda 180 Tane Görevli hocalarımızla yaz tatili boyunca Kuran, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği her yaştan öğrencinin katılabileceği Yaz Kur’an Kursları ‘Camide çocuk sesi vatanımın neşesi’ temasıyla devam edecektir. Yani 25 Haziran 17 Ağustos tarihleri arası hafta içi her gün 3 saat olarak camilerimizde çocuklarımızı bekliyoruz. Yaz kurslarımızın en önemli gayelerinden bir tanesi de cami-çocuk buluşması çocuklarımızın camiye alışması çocuklarımızda cami bilinci oluşmasını sağlamaya çalışmaktır” açıklamasında bulundu.

Yaz Kuran kurslarına kayıt işlemi için sadece nüfus cüzdanının gerekli olduğunu söyleyen Afşin Ulu Camii Müezzini Rıdvan Bülbül, yaz Kur’an Kurslarına katılımın büyük olduğunu ifade etti.

Bülbül, “Afşin’de 25 Haziran Pazartesi günü itibariyle yaz Kuran kurslarımız açılmıştır. Kayıt işlemi için nüfus cüzdanlarını getirmeleri yeterli olacaktır. Bizler çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’i anlayıp sevecekleri bir şekilde öğretmeye gayret göstereceğiz. Onlar bize Allah'ın verdiği birer emanetlerdir. Bu emanetleri ebediyete nasıl hazırlayabiliriz? İşte bunun derdinde ve çabasındayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız bunun çalışmalarını yapıyor. 4-6 yaş grubundaki öğrencilerinden ilk, ortaokul ve lise çağına kadar bütün öğrencilerimizi Kur'an ve ibadetle buluşturmak için programlar yapıyor. Buradaki merasim de bu kapsamda özendirme amaçlıdır. Çocuklarımız bu Kur'an kursunda önce insan, Müslüman olmayı, sevgiyi, saygıyı, iletişimi öğrenecekler." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi