Afşin Belediyesi ve Feyzan Rehabilitasyon merkezi tarafından 'Özel Çocuklarla Özel Bir Gün Etkinliği' düzenlendi.

Engelli vatandaşların sosyal hayatın içinde yer almaları için başarılı projelere imza atan Afşin Belediyesi, bu kez Feyzan Rehabilitasyon işbirliğinde özel çocuklar için özel bir gün hazırladı. İlçede özel eğitim gören engelli çocukları ağırlayan Afşin Belediyesi, çocuklara eğlenceli bir gün geçirmelerini sağladı.

Belediye Düğün Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, özel çocukların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini söyledi.

Afşin Belediyesi olarak ilçede yaşayan engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Belediyemiz bünyesinde engelli vatandaşlarımız için faaliyete geçirmiş olduğumuz engelliler merkezimiz var. Buradan hem, engelli kardeşlerimize hem de, ailelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Güven, " Özel çocukların ailelerinin ne zorluklar çektiğini biliyoruz. Belediye olarak ailelerimizin yükünü hafifletmek için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Engelli yaşamanın ne kadar zor olduğunu bizler tam olarak bilemeyiz. Onları en iyi aileleri anlar. Bir merdiven basamağını çıkmanın bile ne kadar sorun olduğunu görüyoruz. Engelli vatandaşlarımız bu sorunları hayatın her anında her gün yaşıyorlar. Mahalli idareler olarak bize düşen görev, engelli insanlarımızı şehir yaşantısı içerisinde işlerini kolaylaştıracak, sosyal yaşama katabilecek tedbirleri almak ve tesisleri kurmaktır. Bizlerin tüm gayreti bunun için" açıklamasında bulundu.

İnsan hayatının birçok zorluktan ve basamaktan olduğunu belirten Feyzan Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Güneş Söyler, “Birçoğumuz Özel Eğitim ve rehabilitasyon deyince görmeyen, duymayan ya da yürüyemeyen tam engelli öğrencilere hizmet veren merkezler olarak düşünmektedir. İnsanın hayatı birçok zorluklardan ve basamaklarda oluşmaktadır. Bu basamaklar zamanla birbirini etkiler. Dil, zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gibi gelişim alanları birbirini etkiler. Bu gelişim alanlarında herhangi birinde aksaklık kişinin özel eğitime ihtiyacı olur.Bizler bireysel eğitim vererek farkındalık oluşturmaktayız. Kurum olarak bu tür etkinlikleri daha sık düzenleyerek Engelli insanların farkındalığını arttırmayı amaçlıyoruz. Bizlere desteğini hiç esirgemeyen Afşin Belediyesi’ne de sizlerin huzurunda teşekkür ediyor iyi günler diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, kendileri için etkinlikte hazırlanan programda doyasıya eğlendi. Öğrenciler şiirler okuyup farklı skeçlerde rol aldılar.

Etkinlikte rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrenciler, kendi yaptıkları cam boyama, ahşap boyama gibi çalışmalarını sergilediler.

Programa Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt,  MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi