Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Afşin'de açılan kurslara katılan kursiyerler okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ilçe genelinde açılan kurslarda, utandığı için okuma yazma bilmediğini söyleyemeyenlerden, tek başına hastanede muayene olamayan, ehliyet alamayan ve ailesi tarafından okula gönderilmeyen birçok kişi okuma yazma öğrendi.

Afşin Halk Eğitim Müdürü Ahmet Şahan, ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, Afşin'de de okuryazarlık oranını yükseltme adına topyekun bir seferberlik başlatıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Afşin'de açılan kurslarda yaklaşık 700 kursiyerin okuma ve yazma öğrendiğini dile getiren Şahan, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında 51 kurs açıldı. Bu kurslara yaklaşık 700 kişi katıldı ve şuanda birçoğu okumaya geçti. Bizler her zaman eğitimin yaşı olmadığına inandık. Kursiyerlerimiz okuma yazma bilmedikleri için yapamadıkları işleri şimdi yapabilecekler. Kendi başlarına bir birey oldular. İnşallah bundan sonra hayatlarına okuyup, yazarak devam edecekler. Kurslarımıza katılım sağlayan kursiyerlerimize ve emeklerinden eğitim veren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Şahan son olarak, 15 Mayıs 2018'de sona erecek kursta başarılı olan kursiyerlere okuryazarlık belgesi vereceklerini söyledi.

Afşin Merkez Fatih İlkokulunda açıklan kursta, okuma ve yazmayı öğrenmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden kursiyer Gülseren Ceyhan, " Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, iyi ki böyle bir seferberlik başlattı. Çünkü daha önce veli toplantılarına gidiyorduk ve ismimizi dahi yazamıyorduk, mahcup oluyorduk. Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah onun bütün dualarını kabul etsin. Daha önce hiçbir harfi bilmiyorduk, kendi işimizi göremiyorduk. Artık hem okuyoruz hem de yazıyoruz. Bu kursları düzenleyen ve emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi