Afşin’de lise öğrencileri kendi imkanlarıyla topladıkları yardım malzemeleriyle, Afşin’de eğitim gören 200 Suriyeli öğrenciyi sevindirdi.

Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler, ilçede soğuklardan etkilenen Suriyeli çocukları görünce kışlık kıyafet kampanyası başlattı. Suriyeli çocukların durumundan etkilenen öğrenciler, giymedikleri kıyafetlerle 200 Suriyeli çocuğu mutlu etti.

Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okullarında başlattıkları yardım kampanyası kapsamında topladıkları giyim malzemelerini Afşin Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören Suriyeli öğrencilere dağıttı.

Suriyeli öğrencileri okullarında ziyaret ederek yardım malzemelerini dağıttıklarını belirten İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Ümit Tatlı, “Okulumuz onur kurulu öğrencileri tarafından başlatılan yardım kampanyasında Suriyeli öğrenciler için yardım toplandı. Öğrencilerimiz, giymedikleri ve ihtiyaç duymadıkları giyim malzemeleri ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdı. Bu yardım kampanyasına okulumuzun neredeyse bütün öğrencileri destek verdi. Toplanan yardımları, Suriyeli öğrencilerimiz için paketledik ve dağıtımını gerçekleştirdik. Yardım kampanyamıza destek olan öğretmen arkadaşımız Bayram Doğan ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra konulama yapan Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Sarı, Suriyeli öğrencilere yapılan destek için, Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerine teşekkür etti. 

Suriyeli çocuklar da hediyeleri çok beğendiklerini dile getirerek, öğrencilere teşekkür etti.

 

Editör: Haber Merkezi