Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle makamını ilkokul öğrencilerine bıraktı. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Afşin Belediye Başkanlığı makamında Afşinbey İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri Muhammet Kazım Turan, Şamil Eren Ayhan ve Betül Gönen sırası ile başkanlık koltuğuna oturdular.

Kısa süreli Belediye başkanlığı yapan öğrenciler Afşin için hazırladıkları projeleri sıraladılar, ilk olarak kendi okullarının çevre düzenlemesi konusuna değinen öğrenciler Afşin’in park, yol ve oyun alanlarının çoğaltılması ile temizlik konusundan bahsederek çevreci bir başkan olarak Afşin!e hizmet etmek istediklerini ifade ettiler.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Güven,  Genç Başkanların taleplerini alarak en kısa sürede gerçekleştirileceğini belirtti.
Gençlerin fikirlerine önem verilmesi gerektiğini belirten Güven, “Gençlerimizin fikirleri bizim için altın değerindedir. Önerilen projelerini, isteklerini ve taleplerini değerlendirip, imkânlarımız dâhilinde en kısa sürede hayata geçirerek genç başkanımızın talimatlarını yerine getireceğiz” dedi.

Başkan Güven” Öncelikle Yarınımızın teminatı olan çocuklarımızın gelecekte de bu makam ve mevkilerde şehrimizin ve ülkemizin yönetiminde söz sahibi olmalarını temenni ediyorum. Bu vesileyle çocuklarımızın bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi