Afşin’de yaz tatiline girilmesinin ardından, spor bilinci aşılanmasına yönelik düzenlenen yaz spor okuluna giden öğrenciler hem tatilin tadını çıkarıyor, hem de spor yapıp eğleniyor.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde farklı branşta devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, yaz spor okuluna katılan öğrencilerin burada aldıkları eğitimle yetenek taramasının yapıldığını belirterek öğrenciler arasında geleceğin milli sporcuları, Avrupa Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarının çıkabileceğini söyledi.

Yaz Spor Okullarına gelen çocuk ve gençlerin uzman antrenörler eşliğinde eğitim aldıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, “Özellikle okul çağındaki çocuklarımızın erken yaşta sporla tanışması ve yetenekli olduğu branşa yönlendirilmesi geleceğin sporcularının yetiştirilmesinde çok önemli bir faktör. Verimli spor faaliyeti içerisinde bulunmak istiyoruz. Afşin Yaz spor okulları için öğrenci müracaatlarımız şuan da 500’ün üzerine çıktı. Hamd olsun gençlerimiz spora ilgili.” dedi.

Uzman antrenörlerin, yetenekli çocukları spor havzasına kazandırma yönü ile de bu etkinlikleri önemsediklerinin altını çizen Arslan, “Biz her çocuğa ulaşmak istiyoruz. Bu anlamda ailelerin çocuklarını etkinliklere katılım için daha fazla yönlendirici olmalarını istiyoruz. Afşin Yaz Spor Okulunda, gençlerimizin ahlakını olumsuz etkileyecek durumlardan bir nebzede olsun uzaklaştırmak, teknolojinin kötü etkilediği yaşam koşullarında negatif enerjilerini pozitif bir enerjiye çevirmek istiyoruz. Kursumuza katılan çocuklarımız burada sosyalleşme bakımında, kendilerine güven bakımından güzel ahlakla yetişen gençlerimiz olsun niyetiyle bu kurslarımızı açıyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Beden Eğitimi Öğretmeni Salih Arslan ise, genç sporcuları yaz ayında spor okulu eğitimi verdiklerini belirterek öğrencilerin vaktini en iyi şekilde değerlendirmeleri için imkanlar sunduklarını ve geleceğe sağlam adım atan sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Hem spor eğitimi almanın hem de güzel vakit geçirmenin çevreye oldukça olumlu yansıdığını ifade eden Beden Eğitimi Öğretmeni Salih Arslan, “Geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen Yaz Spor Okullarının antrenmanlarına başladık ve devam ediyoruz. Basketbol ’da yaklaşık 150 öğrencimiz var. 4 seans halinde gerçekleştiriyoruz. Düzenli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem öğreniyoruz hem eğleniyoruz. Çocuklarımızı yaz tatilinde bilgisayar, tablet başlarında sanal oyunlar içerisinde boğulmaktan kurtararak hem spor eğitimleri alıyorlar hem de arkadaşları ile kaynaşarak güzel vakit geçiriyorlar. Tabi bu da çevreye olumlu etkiler yaratıyor. Bizlerin amacı öğrencilerimizin spor yapmayı alışkanlık haline getirmesi ve düzenli bir şekilde spor yapmalarını sağlamak istiyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi