Afşin'de, anaokulu, ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören 19 bin 982 öğrenci karne heyecanı yaşayacak.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 9 Haziran Cuma günü tamamlanacak. Afşin’de 19 bin 982 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girecek.Afşin Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören 137 Suriyeli öğrenci de karnelerini alarak 2016-2017 eğitim öğretim yılını tamamlayacak.

2016-2017 eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle öğrenciler yarın karnelerini alacak ve yıl sonu başarı notlarını karnelerinde görecekler. Okullarda mezun olan öğrencilere veda törenleri yapılırken, alt sınıflardaki öğrenciler de bir üst sınıfa geçmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin’de Cuma günü yaklaşık 19 bin 982 öğrencinin karne alacağını belirterek, öğrencilerin tatillerini en iyi şekilde değerlendirme tavsiyesinde bulundu.

125 okulda, 984 öğretmen kadrosuyla güzel bir eğitim yılını tamamladıklarını kaydeden Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, "Öğrencilerimizle tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasına katkı sunan tüm yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum " dedi.

Öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Turan, "Öğrencilerimiz karnelerini alacaklar. Bu karneler başarı ile ilgili sadece notları belirten bir başarıdır. Tabi ki bu önemlidir ancak öğrencilerimizin her birinin değişik şekilde bilgi, beceri ve yetenekleri vardır. Velilerimizin bunlarla beraber değerlendirmelerini, karnede düşük notu olan öğrencilerin kesinlikle rencide edilmemesi ve onların dışındaki öğrencilere emsal gösterilmemesi öğrencilerin psikolojik açısından çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Sayın velilerimizin öğrencilerimizle yakın ilgilenmelerini, zamanlarını çocuklarıyla geçirmelerini, karneleriyle onları değerlendirmeyip onları kucaklamaları ve ileriye dönük neler yapacağı ile ilgili sosyal, kültürel faaliyetlerle uğraşması lazım." şeklinde konuştu.

Bütün bir yılın yorgunluğunu tatil zamanında atmanın öğrencilerin en doğal hakkı olduğunu belirten Turan, dinlenmenin de zamanı boşa geçirmek olarak anlaşılmaması gerektiğini söyledi.

Turan, “Mutlaka bir tatil programı hazırlanmalı, öğrencilerimizin bol bol kitap okumalı. Yaz tatilinde Kuran Kursu veya yaz spor okulları etkinliklerine katılarak kaliteli zaman geçirmeleri gerekiyor. Bunların yanında tatil programına, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz. Ancak; tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız. Kapanış diye bir şey yoktur inanmayın. Bitiş yoktur her şey yeni bir başlangıçtır. Yaz tatiline giriyorsunuz. Tatilinizi iyi değerlendirin. İnsan hiçbir şey yapmamakla dinlenmez.” Diye konuştu.

Yetişen neslin öğretmenlerin eseri olduğunu söyleyen Turan, bu açıdan öğretmenlerin yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık olması gerektiğini söyledi.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Üniversiteye giriş sınavlarının ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran'da beş oturumda gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi