Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ile Kahramanmaraş Makine Mühendisleri Odası işbirliğinde, Afşin’de LPG sektöründe görev yapan personellere yönelik eğitim semineri verecek.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşecek eğitim semineri ardından Afşin’de LPG sektöründe çalışan personeller için gerekli olan yetki belgeleri verilecek.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleşecek seminer ile alakalı bilgi veren Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, 5307 sayılı "Sıvılaştırılmış Petrol Gazları ( LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" un 15. maddesi ve 7 Ocak 2006 tarih ve 26046 sayılı resmi gazetede yayımlanan "LPG Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliği" ile 25 Mart 2006 tarih ve 26119 sayılı resmi gazetede yayımlanan "LPG Piyasası Eğitim Yönetmeliği"ne göre LPG piyasasında görev yapan; sorumlu müdür, tanker şoförleri, dolum personeli, tüp dolum personeli, tüp dağıtım araçlarının şoförleri ve tüp dağıtım personeli, tanker dolum personeli, test ve muayene elemanları ve otogaz LPG dolum personeli, pompacılar ile tesisat, projelendirme ve imalatında görev alan diğer personelin eğitim ve belgelendirilmesi zorunluluğu hüküm altına alınmıştır. Bu sebeple

Odamız hizmet binasında 23 Şubat Perşembe günü Tüplü LPG Dağıtım Personeli Kursu yapılacaktır. Makine Mühendisleri Odası tarafından düzenlenecek kursa 18 yaşını doldurmuş lpg dağıtımı yapan firmalarda görevli olan ya da söz konusu firmalarda görev yapmak isteyen vatandaşlarımız katılabilecektir. Kurs sonunda kursiyerlere TMMOB tarafından onaylı sertifika ve kimlik kartı verilecektir. Bu eğitimle LPG sektöründe görev yapan personelin bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarının geliştirilmesine, LPG‘nin sürekli, kaliteli, ucuz, güvenli olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kamu yararı esas alınarak tüketicinin kullanımına sunulmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir. Kursa katılmak isteyen vatandaşlarımızın 2 adet vesikalık fotoğraf diploma fotokopisi nüfus kimlik fotokopisi ve kurs ücreti olan 300 liranın makine mühendisleri odasına yatırıldığına dair dekontu getirmeleri gerekmektedir." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi