Afşin İMKB Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı gerçekleşti.

Afşin İMKB Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde toplam 20 projenin sergilendiği ve okul alanlarının tanıtıldığı TÜBİTAK bilim fuarında öğrenciler yıl içinde yapmış oldukları çalışmaları sergileme imkânı buldular.

Bilim fuarının açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü ve davetliler, proje sergilerini dolaşarak öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldılar.

Yapılan 20 projenin araştırma ve geliştirme olarak ikiye ayrıldığını belirten Proje Yürütücüsü Murat Daşar, “Afşin İMKB Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 4006Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirdik. 20 Projemiz var.  Öğrencilerimizin yapmış oldukları projeler tek tek tanıtılıyor. Bunlar araştırma ve geliştirme olarak ikiye ayrılıyor. Öğrenciler bu noktada gayret sarf etti. Bizim için güzel bir fuar oldu. Katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

“15 Temmuz Şehitler Köprüsü Projesi”

Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kadir Öner, 15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsünde Şehitler Köprüsünde yaşananları hatırlatmak için projeyi gerçekleştirdiğini söyledi.

Öner, “Bu projede 15 Temmuz köprüsünü yapmaya çalıştık. Bir tarafta hain FETÖ örgütü var bir tarafta da kahraman Türk halkımız var. O gün köprüde yaşananları bir nebzede olsun hatırlatmak adına böyle bir proje gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.

Düzenlenen Fuara Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi