Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin'de 2 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) bin 257 öğrencinin gireceğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutafa Mahir Turan, 02 Haziran 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek sınav için tüm öğrencilere başarılar diledi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselere yerleştirmede isteğe bağlı girilecek merkezi sınav, 2 Haziran Cumartesi günü saat 09.30'da başlayacak.

Öğrenciler, belirlenen 69 ayrı salonda sınava girecek. Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavı, 8.sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Aynı gün iki bölüm halinde gerçekleştirilecek sınavda adaylara çoktan seçmeli 90 soru yöneltilecek. Sınavın birinci bölümü saat 09.30'da, ikinci bölümü ise saat 11.30'da başlayacak. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltilecek ve 60 dakika sürecek.

Turan, “İlçemiz Ortaokul son sınıf öğrencilerine yönelik olarak Türkiye geneli ile birlikte ilçemizde 02 Haziran 2018 Cumartesi günü iki oturum halinde 69 salonda 1257 öğlencinin katılımı ile Liselere Giriş Sınavı gerçekleştirilecek olup tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar dilerim. Türkiye geneli ortaokul son sınıf öğrencilerinin %10’luk bir bölümü. Sınavla öğrenci alacak Liselere yerleşecek olup diğer öğrencilerimiz ise tercihlerine göresınavsız öğrenci alan okullarımıza yerleştirilecektir.” Açıklamasında bulundu.

Sınava girecek öğrencilerin gerekli belgeleri kesinlikle yanlarında getirmeleri gerektiğini vurgulayan Turan, “Sınav günü öğrencilerimizin,  mutlaka geçerli bir kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Kimlik Kartı, Pasaport) ve okul onaylı sınav giriş belgesini yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Öğrenci velilerimizin sınav günü öğrenci üzerinde baskı oluşturabilecek her türlü olumsuz duruma müsaade etmemeleri gerektiğini hatırlatmak isterim. “dedi.

Editör: Haber Merkezi