Ölen arkadaşı için çeşme yaptırdılar

Afşin’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 20 bin 194 öğrenci karne heyecanı yaşarken, Afşin Kız Meslek Lisesi hüzün yaşadı.

Afşin Kız Meslek Lisesi’nde karne programı düzenlendi. Programa Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, öğrencilerin değerlerinin hiçbir zaman karneyle ölçülmeyeceğini kaydetti. Fırat, “2012- 2013 eğitim ve öğretim yılı biraz sonra alacağımız karnelerimizle son bulacak ama şunu hiçbir zaman unutmamalısınız hiçbir karne sizin değerinizi ölçemez. Onun için akademik eğitim önemlidir ama en önemlisi insanın insan olmasıdır. Sizler bunun en güzel örneğini bence gösteriyorsunuz. Vefat eden arkadaşınızın adına,  güzel bir kaynak oluşturarak ve çeşme yaptırmanız çok güzel bir davranış. Bu biz büyükler için bile çok güzel bir örnek. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Kız Meslek Lisesi’ne 16 derslik yeni bir okul yapılacağını kaydetti. Kaymakam Arıcan, “Aramızdan ayrılan arkadaşımıza başsağlığı ve ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Buradan sizlere bir müjde vermek istiyorum. Dün itibariyle kız meslek lisesinin 16 derslikli ihalesi yapıldı. Bu ihalenin ilçemize ve yöremize hayırlı olmasını diliyorum. 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde yatılı ilköğretim bölge okulumuzun arkasında 16 derslikli güzel ve örnek bir okulda eğitim alacaksınız. Bilgi çağının en önemli kaynağı yetişmiş insandır. Yetişmiş insanın da yetişebilmesi ne yazık ki bir o kadar önemli olduğu halde emek isteyen zahmetli, uzun vadeli bir süreci kapsar. Ama hedefi ileri olan, ileriye hedefleyen bir ülkede bu amaçtan vazgeçilmemesi lazımdır. Devlet bütçesine baktığımız zaman bütçe olarak en çok eğitim alanına kaynak ayırıyorlar. Ailelerimizde kendi çocuklarının en iyi şekilde eğitim ve öğrenim görebilmesi için gayret ve çaba harcıyorlar. Bizler idareciler olarak sizlerin en iyi şekilde eğitim ve öğretim görmeniz için gayret ve çaba harcıyoruz, bu bizim görevimiz. Ama sizlerden de isteğimiz geleceğin aydın kişileri olarak, geleceğin yöneticileri, komu görevlileri olacaksınız bunun için sizlerin de çaba ve gayret etmeniz gerek. Mezun olan öğrencilerimize başarılar diliyorum ve hepsini üniversitede görmek istiyorum.” dedi.

-Ölen arkadaşı için çeşme yaptırdılar

Afşin Kız Meslek Lisesi’nde eğitim görürken hayatını kaybeden 11. Sınıf öğrencisi Maide Demirci için, arkadaşları kendi aralarında topladıkları para ile okul önüne çeşme yaptırdılar. Çeşmenin açılışına Demirci’nin ailesi davet edildi.

Çeşmenin açılışını Afşin Kaymakamı Faik Arıcan ve Demirci’nin ailesi gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi